Ambassadeur Johan van der Brugge

Johan

Mijzelf even voorstellen …….

Mijn naam is Johan van der Brugge, ben nu 72 jaar en ik ben in Rotterdam geboren en opgegroeid in de regio daar en heb daar zo’n 30 jaar gewoond. Daar getrouwd en 2 kinderen, een dochter en zoon gekregen.

Mijn ouders kwamen in de oudste Pinkstergemeente van Rotterdam, en waren daar oudsten in de gemeente, en heb daar ook mijn geestelijke opleiding gekregen. In 1987 werd ik gevraagd om penningmeester te worden bij de Brazilie Zending, dit heb ik zo’n
12½ jaar gedaan, en heb zo heel wat jaren met de opa van Samuel Klaas van de Raa mogen samenwerken. Ben in die tijd 3x in Brazilie geweest en later nog 1x met Pr Viktor Emenike in Brasilia en Porto Alegre.

Toen mijn werk, ik was salarisadministrateur bij een groot computerbedrijf wat nu niet meer bestaat, verplaatst werd eerst naar Utrecht en later naar Vianen, kwamen we in Nieuwegein te wonen en zijn we daar ook zo’n 30 jaar verbleven. We gingen heel enthousiast naar de Evangelie Gemeente de Bazuin in Nieuwegein en daar van allerlei activiteiten gedaan en anderen weer begeleidt. Ben daar huiskringleider geweest, penningmeester en nog diverse andere functies bekleed.

In 1993 heb ik mijn administratiekantoor noodgedwongen gestart, ik was uitgeleend door een bedrijf waar later bekend van werd uitstel van betaling te hebben gekregen van de belastingdienst. Ik mocht toen de opdracht zelf overnemen en ben toen ook gestart met de werkzaamheden voor andere bedrijven, vooral salarisadministratie en boekhouding. Toen ik 65 jaar werd , heb ik mijn btw klanten verkocht en ben ik alleen met salarisadministraties doorgegaan en dat doe ik nog voor zo’n 40 klanten. Rond de zelfde tijd kwam ik in contact met Eurospit, waar Bert Panhuise de voorzitter van is. Dit jaar was dit mijn 27e conferentie, mijn verantwoordelijkheden daar zijn financiën en leiding in de zaal. Daar komen en kwamen regelmatig zeer charismatische internationale sprekers, in 2013 kwam Benny Hinn en in 2014 Nathan Morris. Houdt onze website www.eurospirit.nl in de gaten.

Vanaf 2005 kwam ik in contact met Pr Viktor Emenike en zijn vrouw Judith ik heb toen in Nieuwegein de campagne geleid en deze diensten werden steeds met een week verlengd, vanwege de vele wonderen die er gebeurden. We zijn in die jaren ook heel veel in Friesland geweest vooral in Drachten e.o. hebben we menige conferenties georganiseerd. Ik heb met hen nu meer dan 20 buitenlandse campagnes gedaan, waar veel wonderen gebeurden en waar de kracht van de Heilige Geest zeer sterk aanwezig was.

In november 2019 hopen wij met ons hele team naar Sao Joao del Reis te gaan, ook Peter Stolk gaat mee en we zullen dan diensten houden in het nieuwe centrumgebouw.

In 2009 kwam ik in zwaar weer terecht, ik werd aangevallen door Lymfklierkanker en moest chemotherapie ondergaan 8 stuks om de 3 weken, begin juli kreeg ik de laatste en was ik schoon. Een keer in die periode had ik op maandag mijn chemokuur gekregen en woensdag stapte ik in het vliegtuig naar Hong Kong voor een campagne met Pr Viktor, ik heb nog nooit geestelijk en lichamelijk zo’n goede periode gekend. In januari 2010 kwam de kanker weer terug en moest ik weer van voor af aan de behandeling ondergaan, alleen kreeg ik toen de chemokuren om de 2 weken en werd er een aanslag op mijn lichaam gepleegd, waar ik nu diabetes en kapotte zenuwen in mijn voeten van over heb gehouden. Maar verder ben ik nu ruim 8 jaar schoon en hoef niet meer terug te komen in het ziekenhuis of enige dokter.. Prijs de Heer. Als ik naar mijn ziekteperiode terug kijk, constateer ik dat ik mijn ziekte genegeerd heb, omdat ik wist dat Jezus voor mij gestorven en opgestaan is. Hij is voor mijn ziekte ook gestorven aan het kruis. Mede vanwege mijn eigen administratiekantoor kon ik mijn werkzaamheden vervolgen alleen in een ander tempo, maar ik bleef actief.

In 2010 heb ik mijn huidige vrouw Nel ontmoet en in december 2011 zijn we getrouwd. De laatste 30 jaar van mijn leven hoop ik met haar hier gelukkig te zijn in Sneek.

Sinds 2012 kom ik in de EGS in Sneek, ik zit al geruime tijd in de Raad van Kerken van Sneek. Omdat ik vroeger met de opa van Samuel heb samengewerkt en hij mijn beste vriend was, wil ik me inzetten op gebieden waar ik door mijn bestuurlijke ervaring bij andere stichtingen, nuttig wil maken in contacten met bijvoorbeeld Wilde Ganzen en World Servants ivm de bouwplannen in São João del Rei. En verder me in andere plannen te verdiepen.

Groet en zegen !

Johan van der Brugge

Wilt u ook op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws ook in uw mailbox door u in te schrijven op onze nieuwsbrief

Help ons helpen!

Doneer nu

 

Activiteitenkalender

Stichting Nieuwe Generatie Brasil organiseert vele evenementen met als doel op een leuke manier samen geld in te zamelen.


Kijk op de kalender en doe mee!

Oude berichten

Ieder kind verdient een eerlijke kans!

Doneer nuSchrijf u nu in!

anbi2

 

Evangelie Gemeente Zeist De Wilde Ganzen