Afgelopen week werd een belangrijke mijlpaal behaald: Samuel en Laura van de Raa vertrokken met hun gezin naar Brazilië. Daar is jaren naar toe gewerkt en geleefd. En dan op 4 april 2017 is het zo ver en sta je met een grote groep familie en vrienden op Schiphol om jullie uit te zwaaien.
Dit vreugdevolle moment ging uiteraard gepaard met emoties die bij een “afscheid” hoort. Dat was te zien en te voelen.

Toen ik aan een van de uitzwaaiers vroeg waarom ze huilde, was het antwoord: dat ze nu écht weggaan. Hun stap ook echt maken! Dus een combinatie van verdriet en vreugde!

Willen we niet allemaal ons (levens)doel bereiken? En wat dan? Dan is het ook tijd om naar de volgende mijlpaal uit te zien. Je “koers” verleggen en een nieuw punt op de horizon bepalen waar je heen wil. Dat doen we ook met de stichting Nieuwe Generatie Brasil. Niet stil zitten of doelloos ronddraaien. We werken naar het afmaken van de locatie in São João del Rei. En dan moeten eind dit jaar de activiteiten starten. Want het echte doel is de kansarme kinderen aldaar een betere toekomst te geven! Daarvoor gingen Samuel en Laura daarheen. En wij? Wij blijven met hun verbonden! Door gebed en het delen van onze wetenswaardigheden. We blijven genieten van de “Praatjes met van de Raatjes”. Maar laten we vooral ook wat van onszelf met hun delen. Doet u mee?

Afscheid met een klein traantje

De vluchten zijn tegenwoordig “live” te volgen