Stichting Nieuwe Generatie Brasil bestaat één jaar. Wat betekent dat voor mij?

Toen ik bijna twee jaar geleden voorzichtig aan Samuel vroeg of hij echt nog steeds van plan was om te zijner tijd naar Brazilië te gaan en of hij het een goed idee vond dat ik hem in contact zou brengen met iemand die soortgelijk werk doet in Zuid-Afrika, had ik niet kunnen vermoeden dat ik twee jaar later São João del Rei, het dorp waar Samuel graag wil starten om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te geven, bezocht zou hebben.

Het geeft mij een goed gevoel dat ik in de afgelopen anderhalf jaar veel voor Samuel, zijn familie en de stichting heb kunnen doen. Het eerste halfjaar, de periode van de voorbereiding was het nog redelijk op afstand, vooral veel luisteren, reflecteren en meedenken. Het eerste tastbare product was het stichtingsplan. Al terugbladerend stel ik vast dat het een supergoed doordacht plan is, het product van 25 jaar denkwerk van Samuel en zijn gezin. Mooi om te zien dat ze precies weten wat ze waar en wanneer willen gaan doen. Het meest lastige zal nog worden dat niet alles tegelijk kan!! Bij de oprichting van de stichting was ik “opeens” bestuurslid maar ook meer dan dat. Geïnspireerd door het enthousiasme van Samuel, Laura en Raquel heb ik al vele dingen kunnen doen voor de stichting. Veelal op administratief organisatorisch gebied, maar ook in de vorm van een depot voor de dozen met kleding, schoenen en speelgoed. We hebben inmiddels 140 gevulde bananendozen bij ons op zolder en in de garage staan!

Bezoek aan São João del Rei

Het recente bezoek aan Brazilië heeft veel indruk op mij gemaakt. De kinderen van de sociale woningbouw wijken in São João del Rei, die dan nu geholpen lijken te zijn met onderdak zijn nog niet geholpen met hun toekomst. Stichting Nieuwe Generatie Brasil gaat deze kinderen echt helpen om een betere toekomst te hebben. Tijdens mijn bezoek heb ik een aantal dingen vastgesteld: veel kinderen van São João del Rei hebben echt behoefte aan de activiteiten die onze stichting wil gaan uitvoeren, Samuel is op de goede weg en zal het daar echt voor elkaar gaan krijgen en last but not least de burgemeester van São João del Rei steunt de plannen van de stichting. Klik hier voor een overzicht van alle berichten hierover.

Mijn enthousiasme en drive voor de Stichting Nieuwe Generatie Brasil is groot. We hebben echter dringend behoefte aan meer vrijwilligers. Dus schroom niet en maak een paar uren per maand vrij om de stichting te helpen. Doet u mee?