Het is vandaag 19 augustus 2017, ruim vier jaar na de officiële oprichting van Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Wat toen een droom leek waarvan het moeilijk voor te stellen was dat deze uit zou gaan komen, kunnen we nu stellen dat de droom werkelijkheid gaat worden. We hebben vliegtickets geboekt om naar de opening van de vakschool op 25 november in Sao Joao del Rei te gaan.
En dan komen de herinneringen boven: het eerste jaar zijn we zo druk geweest met het schrijven van beleidsdocumenten, de website, briefpapier, logo, alles wat je nodig hebt om een ‘bedrijf’ te starten. Dat was vrij eenvoudig. De droom kreeg steeds vastere vormen: doelgroepen, gebouwen, middelen om de kinderen te helpen. En dan in mei 2014 het openingsfeest, compleet met een Braziliaanse band. De droom werd steeds concreter. Maar dan is er ook de harde werkelijkheid, donateurs vinden, geld inzamelen, maar ook hoe vinden we een terrein voor onze gebouwen? Terreinen genoeg, maar onbetaalbaar. Tot we in November 2014 een terrein geschonken hebben gekregen van de gemeente Sao Joao del Rei. Een eerste stap om de droom te realiseren was gezet. Wat ben ik blij met de ondersteuning vanuit de gemeente. Ik denk nog vaak met een glimlach terug aan het bezoek aan de burgemeester.
Een volgende mijlpaal in de realisatie van de droom was natuurlijk het leggen van de eerste steen van de vakschool op 1 september 2016. Samuel en Daví waren in Brazilië en wij hebben allemaal live meegekeken via de verbinding van Facebook. Huilend van geluk heb ik Laura gebeld, zo blij was ik dat de droom werkelijkheid werd.

En de volgende stap in de realisatie van de droom is op 25 november aanstaande. De officiële opening van de vakschool zal die dag plaatsvinden. Dit zou nooit hebben kunnen gebeuren zonder de inzet van alle betrokkenen bij de stichting maar in het bijzonder natuurlijk de inzet van Samuel en Laura. Zij hebben de afgelopen jaren in Nederland een dubbele baan gehad. Mede dankzij alle moderne communicatietechnieken zijn wij nog steeds dicht bij hen en zij dicht bij ons.

Een droom die voor Samuel startte toen hij 8 jaar was, voor Laura op de dag dat zij Samuel leerde kennen, voor mij ergens in 2013 komt uit…………. Durf te dromen.