En dan komt er ineens de vraag of wij een blog willen schrijven. Natuurlijk doen we dat!

Wij zijn al jaren trouwe volgers van de Stichting Nieuwe Generatie Brasil en voelen ons verbonden met de familie Van de Raa, Raquel, Samuel, Laura, Meriellen en de kinderen. Een gezin met een historie als het gaat om zendingswerk en een grote droom die inmiddels voor een belangrijk deel is gerealiseerd. 

Ooit waren Samuel en Jan Willem collega’s. Het klikte prima tussen die twee. Er werd hard gewerkt en veel gelachen. En de BBQ’s bij Samuel thuis met collega’s waren een begrip. Pas toen Samuel het bedrijf ging verlaten, hoorden we van zijn droom om in Brazilië, zijn geboorteland, een vakschool op te bouwen… 

We volgen hen vanaf de eerste presentatie van hun droom, de sponsoracties, de high tea’s in Zeist, 
het leggen van de eerste steen, de bouw, de feestelijke opening, het steeds meer vorm krijgen van de sport- en speelplaats, de beheerderswoning met gastenverblijven en natuurlijk het reilen en zeilen van de vakschool. 

Jolanda en Jan Willem van Essen

We kijken iedere keer weer uit naar een nieuwe vlog, waarin we worden meegenomen in de ontwikkelingen rond de vakschool, maar ook zien hoe het met Noa, Daví, Joëlle en Anna gaat. 
Voor hen is dit avontuur van hun ouders eveneens life-changing. We zijn af en toe stil van de openheid en kwetsbaarheid die in de vlog wordt getoond, maar ook van de kracht en weerbaarheid.

Life-changing is het ook voor de kinderen die naar de vakschool gaan.
Ieder kind verdient een eerlijke kans is het motto van de Stichting Nieuwe Generatie Brasil en dat bieden zij deze kinderen en hun gezinnen.  En zoals Samuel laatst aangaf, het lijkt erop dat zij met de vakschool juist in deze coronatijd in São João del Rei zijn om ondersteuning te bieden aan alle kinderen en hun gezinnen.

Bij het ontstaan van Fund-a-Kid besloten wij aan te haken. Wat een mooi project is dit. Ons eerste sponsorkind, Graziele, heeft de vakschool inmiddels met perspectief op een baan en een opleiding verlaten. Wij vinden het geweldig dat wij haar ontwikkeling kunnen blijven volgen. Ons tweede sponsorkind, Lauriane, gaan we in de komende periode volgen en ondersteunen. Zowel Graziele als Lauriane hebben een Facebook-account. En hoe leuk is het dan om met behulp van Google Translate Nederlands-Portugees en Messenger af en toe contact met hen te hebben. Zo is de afstand Nederland-Brazilië ineens een stuk kleiner geworden.Petje af voor alle betrokkenen bij deze life-changing Stichting Nieuwe Generatie Brasil. 

Onder de indruk en met veel respect voor al het werk dat zij in Brazilië doen.