Het is een lastige tijd om een blog bericht te schrijven en ik vind het lastig om mijn gevoelens op papier te zetten. Enerzijds voel en denk ik zoveel dat het lastig is om mijn gedachten te structureren, anderzijds lijkt het of ik te weinig inspiratie heb om een echt goede blog te schrijven.

Ik wil deze blog vooral schrijven om een belangrijke mijlpaal met jullie te delen: we hebben een volledig nieuwe website op www.ng-brasil.com (zet deze pagina in uw favorieten).
We waren al langer ontevreden over onze website, we vonden hem niet “flitsend” genoeg en bovendien werkte de vertaal knop niet goed.
De pagina ziet er nu mooier uit en is tegelijk rustiger geworden en makkelijker om te lezen op computer, tablet of smartphone. Ondertussen wordt de nieuwe site vertaald door allerlei behulpzame mensen, waardoor de website binnenkort ook in het Engels en Portugees beschikbaar zal zijn.
We zijn benieuwd naar jullie mening over de nieuwe site www.ng-brasil.com, alle feedback is welkom!

Ik vind het wel ontzettend moeilijk om hier vrolijk over te doen terwijl het voelt alsof de wereld op instorten staat. Zoals velen van jullie weten ben ik gelovig en in de bijbel wordt ook gesproken over het einde ter tijden voordat Jezus terugkomt. Daarin wordt aangegeven dat het steeds lastiger wordt door vele oorlogen, natuurrampen, ziektes, hongersnoden, etc…. Maar wat mij het meest bij blijft is dat er staat: “Maar dit alles is pas het begin van het einde”. Dat is best wel lastig om te lezen. Ik hou mijn hart vast voor wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren.

Vanuit Stichting Nieuwe Generatie Brasil zijn we hard bezig om de allerarmsten in Brazilië te steunen. In onze laatste nieuwsbrief schreven Laura en ik het volgende: “Wat ons motiveert is het besef dat de omstandigheden van Braziliaanse kinderen met de dag erger worden. Je hebt vast de afgelopen tijd het nieuws gevolgd en gehoord van alle problemen (economie, corruptie, droogte, etc…) in Brazilië. Dit draagt niet bij aan de toch al lastige omstandigheden van de armsten in het land. En de dupe hiervan zijn uiteindelijk de kinderen, want die belanden in de drugswereld, worden onderdeel van bendes of komen in de kinderprostitutie terecht (soms al vanaf 6 jaar!). Dit doet pijn om te zien en daarom blijven we vechten om hier verandering in te brengen.”.

Wij gaan door met ons werk. Sterker nog we willen het eigenlijk versnellen! Maar dat kunnen we niet doen zonder jouw hulp. Om in februari te kunnen starten met bouwen hebben we nog best veel financiële hulp nodig. Ben je bereid ons te helpen met een (maandelijkse) donatie?

Samuel