Spannende tijden: het gaat echt beginnen

Het is deze week echt een spannende week voor ons. We hebben grote stappen gezet richting het daadwerkelijk kunnen starten in Brazilië.

Vorige week ontvingen we plots signalen ontvangen dat het terrein, dat we gekregen hadden van de gemeente, mogelijk gebruikt zou worden voor andere doeleinden. Het gevolg hiervan zou zijn dat we we geen locatie meer zouden hebben. Om het zachtjes uit te drukken, was dit niet echt één van de scenario’s die we voor ogen hadden. Door veel werk te verrichten en verschillende zaken en de nodige papieren te regelen hebben we dit weten te keren en tegelijk een aantal belangrijke stappen gezet:

 • Topograaf
  Vorige week heeft de topograaf het terrein nagemeten en de hoogteverschillen in kaart gebracht. Daarnaast heeft hij in kaart gebracht waar de knelpunten zitten om goed te kunnen bouwen. De conclusie is dat het terrein 8.075 m2 is, dit is ruimschoots voldoende om alle activiteiten te kunnen verrichten.
 • Omheining
  We hebben een omheining gemaakt rond het terrein zodat voor iedereen duidelijk is dat het van de stichting is.
 • Bord
  Morgenochtend wordt een groot bord opgehangen dat Stichting Nieuwe Generatie Brasil het terrein gaat gebruiken voor het bouwen van een kindertehuis. Prachtig!
  Zodra we hier foto’s van hebben zullen we deze uiteraard op de site plaatsen.
 • Handtekening van de burgemeester
  Vandaag heeft de burgemeester getekend dat het terrein inderdaad voor ons bestemd is. Het is nu officieel! Wel met de kanttekening dat wij ook de doelgroep van 0 tot en met 3 jaar moeten meenemen in onze plannen omdat de gemeente dit niet meer kan uitvoeren.
 • Afspraken met bouwbedrijven
  Er zijn afspraken gemaakt met bouwbedrijven hoe we het terrein het beste vlak kunnen maken (met mogelijk verschillende plateaus). In mei maken we dit definitief.

Dit zijn geweldige resultaten waar we natuurlijk enorm trots op zijn.

Verder hebben we vorige weekend, dankzij Matthieu Verberne, een aantal ontwerpen kunnen maken hoe alle zaken mogelijk er uit komen te zien op het terrein. Het ziet er allemaal bijzonder fraai uit en we verheugen ons op het starten met bouwen in Brazilië. Binnenkort kunnen jullie op onze site alle ontwerpen zien.

Zoals jullie hier kunnen lezen was/is het voor ons een erg spannende periode. Maar we zijn blij en dankbaar met de behaalde resultaten. Veel mensen vragen aan mij hoe het gaat en mijn antwoord is altijd: het zijn spannende tijden voor ons. Nou, deze week bewijst weer dat ik niet overdrijf.

 • De ene week hadden we bijna geen terrein meer, terwijl een week later alles getekend en het terrein volledig in kaart is.
 • Nu dat dit allemaal zeker is, wordt het nog spannender om alle financiële middelen te regelen. Het is nu zaak om actie te ondernemen en veel hulp te gaan zoeken.

Ik ben benieuwd waar we over 6 maanden staan, maar één ding is zeker: het wordt een warme zomer voor ons….