Dinsdag

Gisteren 9 februari zijn Samuel, zijn oudste dochter Noa en ik aangekomen in São Paulo. Na een lange maar mooie autorit van ruim zes uur waren we in São João del Rei. De eerste stop was, hoe kan het ook anders, bij het stuk grond dat de gemeente aan Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Wat geeft dat een goed gevoel om het nu echt te zien, er moet nog veel gebeuren om het terrein te laten worden wat we willen.
Wat mij opviel is dat er zoveel meer sociale woningbouw is dan nog geen twee jaar geleden. Reden te meer om snel met het kindertehuis te gaan starten.
Deelproject 1
Na het bezoek aan het terrein zijn we doorgereden naar een hele goede vriendin van Samuel en haar kinderen. Wat leuk om hen weer te zien. Zeker was het fijn om ook Elizangela, de secretaris van de Braziliaanse stichting weer te zien en te spreken.
Het is echt zomer in Brazilië en dat betekent warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, dat was wel even wennen.

Woensdag

Na een goede nachtrust en heerlijke Braziliaanse broodjes heb ik kennis gemaakt met de penningmeester van de Braziliaanse stichting, Bruno Teófilo Dias. Voor mij een belangrijk moment omdat ik heel graag wilde weten, wie er in Brazilië voor onze centen gaat zorgen. Ik merk dat de lessen Portugees die ik gevolgd heb, zijn vruchten beginnen af te werpen. Het lukt me om af en toe een gesprekje te voeren. Met Bruno heb ik afgesproken dat ik de opzet van de administratie zoals we die in Nederland hebben met hem zal delen. Leuk hoor, het begint nu echt te leven! Ook zijn we naar Simone Batista gegaan. Ook zij is lid van het bestuur in Brazilië.
In de middag zijn we naar de vader van Samuel, Dimas de Souza gegaan. We hebben er wel eens eerder overgeschreven. Hij woont een stuk van de bewoonde wereld, omringd door bomen en akkers. Rondom het huis vind je veel kippen, honden, konijnen, ganzen, noem maar op. Maar deze keer had hij wel een heel bijzondere verrassing. In de afgelopen maanden heeft hij een toekan opgevoed en tam gemaakt. Wat gaaf! Zie bijgevoegde foto. We hebben de avond afgesloten bij een Pizzaria, eat as much as you can. Met als meest bijzondere pizza één met kaas, banaan en suiker. Super lekker, gelukkig zonder tomatensaus, want dat had ‘m vast en zeker een stuk minder lekker gemaakt.
Noa_met_Toekan
Dinsdag was een zeer geslaagde dag. Het is goed om regelmatig contact te hebben met het bestuur in Brazilië. Naast de officiële procedures die we opgesteld hebben om het geld van Stichting Nieuwe Generatie Brasil over te maken naar de Braziliaanse stichting is het ook goed om hen te kennen en te weten dat ze Associação Nova Geração Brasil een warm hart toedragen.

Wordt vervolgd.

Arja