Blog: update donatie grond

1 jaar geleden ben ik met Arja (en haar man Bert) naar Brazilië geweest om op zoek te gaan naar een terrein voor onze stichting. Het was een bijzondere reis waarbij we aan het einde blij verrast werden met het gesprek met de burgemeester van São João del Rei: Helvécio Reis.

Gisteren na bijna 1 jaar is het project langs de gemeenteraad gegaan en hebben alle wethouders unaniem voor gestemd op de donatie van de grond naar de stichting. We zijn er nog niet, want officieel moet er een 2e ronde gestemd worden (wettelijk verplicht), maar we rekenen op alle wethouders dat ze vasthouden aan hun stem.

Vanuit het bestuur van de Stichting willen we iedereen hartelijk danken voor alle hulp die we gekregen hebben, zoals van: de burgemeester Helvécio Reis, alle medewerkers van de gemeente, de verschillende adviesgroepen, alle wethouders, radio en kranten van São João del Rei.

Afgelopen jaar is een zwaar jaar geweest waarbij we verschillende keren naar Brazilië moesten gaan om zaken te organiseren. Ik ben erg blij met de mooie samenwerking tussen de leden van het Braziliaanse bestuur om alle wethouders te overtuigen van dit project. Zij moesten namelijk de donatie goedkeuren. Het is mooi om te zien dat ondanks het feit dat het bestuur is verdeeld over 2 landen, dat ons niet weerhoudt om samen te werken en zaken te organiseren.

Het is een mooie mijlpaal waar ik erg trots op ben. Maar degenen die het meest blij zullen zijn, zijn de inwoners van São João del Rei en in het bijzonder de kansarme kinderen. Dit is een eerste stap geweest naar een betere toekomst voor duizenden kinderen. Daar geloof ik in en vecht ik voor en reken erop dat ik dit samen met de gemeente en de wethouders kan realiseren.

Bouwen kindertehuis

Nu is het vervolg het belangrijkste. De bouwtekeningen zijn bijna klaar en het projectplan wordt nu afgerond. We schatten in dat we de komende 2 jaar €340.000 nodig hebben om alles te bouwen. Het klinkt enorm veel -en dat is ook zo- maar u moet het zich als volgt voorstellen:
Deze berichten worden door zo’n 1.000 mensen gelezen. Als iedere persoon 2 jaar lang een donatie zou doen van €20 per maand dan zijn we er. Valt mee toch. Om iets specifieker te zijn, als u als lezer vandaag kiest om dit te doen dan gaat dit lukken. Buiten het feit dat de kinderen in Brazilië hier enorm blij mee zullen zijn, ben ik u hier erg dankbaar voor.

DSC_0214  Helvécio Reis  Nova Geração Brasil