Zaterdag: vader bezoeken

Gevoelsmatig vliegen de dagen voorbij en doe ik werkelijk zoveel dat ik nauwelijks kan beseffen wat er allemaal gebeurt. Juist daarom was het tijd om ook aandacht te geven aan iets anders.
Het was alweer 2 jaar geleden dat ik mijn vader heb gezien. Jullie hebben eerder kunnen zien dat ik mijn oma had bezocht. Ik besloot daarom om zaterdag alleen bij hem langs te gaan. Volgende week ga ik nog een keer naar hem toe, samen met Arja en Bert.

Zoals altijd is het weer boeiend om naar mijn vader te rijden. Ik zal jullie volgende keer foto’s laten zien van de weg naar hem toe. Hij woont zeer afgelegen naast Barbacena. Het is een dramatische stuk weg, maar wel leuk om er te rijden.

Ik heb de gehele dag bij hem doorgebracht en natuurlijk hebben we kunnen genieten van een (super) spannende wedstrijd van Brazilië tegen Chili.

Zegenen kerk

Zondag: terreinen bekijken en naar de kerk gaan

Zondagochtend heb ik samen met Simone naar terreinen gezocht. We hebben een paar mogelijkheden gezien, maar het blijft lastig om een terrein te vinden wat goed en betaalbaar is. De komende dagen lezen jullie hier meer over.

In Brazilië zijn de kerkdiensten in de avond. Ik had de hele dag veel hoofdpijn, maar het was belangrijk om naar een kerk te gaan om ook daar te vertellen wat we van plan zijn. Toen Simone, Adriana en Daví zeiden dat ze meegingen was ik helemaal om.
Het is mooi hoe ik ontvangen wordt na 2 jaar afwezigheid. Irmão Pedro kwam mij meteen begroeten en nodigde mij uit om te vertellen wat de doelstellingen van de stichting zijn. Aan de introductie lag het niet, want de verwachtingen zijn uitermate hoog:-). Gelukkig had ik me goed voorbereid en mijn laptop meegenomen. Aangezien er ook een beamer in de kerk aanwezig was, kon ik mijn verhaal vertellen aan de hand van de presentatie die ik iedereen in Brazilië laat zien. Velen van de aanwezigen kennen Klaas van de Raa en weten wat hij voor São João del Rei en Villa Santa Cruz heeft betekend. Zij vinden het heel mooi dat ik en mijn gezin in zijn voetsporen wil gaan treden. Na de preek verzocht hij iedereen om te gaan staan en om mij en de stichting te zegenen. Aan het einde van de dienst kwamen vele mensen mij de hand schudden. De warme ontvangst gaf mij een zeer goed gevoel en bevestigt ook dat we de juiste keuze hebben gemaakt om in de regio van São João del Rei aan de slag te gaan.