Maandag stond in het teken van het bekijken van diverse mogelijkheden tot aankoop van een mooi stuk grond en het bezoek aan Helvécio Reis, de burgemeester van São João del Rei.

Maar voor het zover was, heeft Samuel ons (Bert en Arja) eerst opgehaald in Belo Horizonte. Maandagochtend vertrokken we rond negen uur vanuit Belo Horizonte richting São João del Rei. Een ongelooflijk mooie rit van ongeveer 180 kilometer.

Eerste bezoek aan burgemeester

Meteen na aankomst hebben we ons in onze mooie pak gehesen om op bezoek te gaan bij Helvécio Reis. En toen begon de dag pas echt. Wij hadden, dachten we, om half twee een afspraak met hem, maar wij waren niet de enigen. Helvécio Reis bleek een soort van spreekuur te houden en wij waren nummer 3 op de lijst van 17 afspraken. Veel mensen maken gebruik van dit spreekuur om de burgemeester te spreken. Toen wij aan de beurt waren, liep hij in een halve minuut door de 18 sheets heen die Samuel hem overhandigde, liet Samuel zijn verhaal doen en na nog geen tien minuten zei hij “de tijd om dit goed te bespreken ontbreekt nu”, wijzend op de andere mensen in de zaal, “maar ik maak morgen mijn agenda vrij. Dan kunnen we alles goed met elkaar bespreken.” Helvécio Reis was zeer enthousiast over het plan en wilde graag met ons verder praten over de grond en de mogelijkheden voor samenwerking.

Grond

’s Middags zijn we bij drie mogelijkheden voor de aankoop van grond gaan kijken. Het eerste stuk grond is ongeveer 1 hectare, relatief vlak, mogelijkheid voor mineraal water uit de grond, niet erg duur, maar geen verdere mogelijkheden voor uitbouw en toch nog wel veel werk om het echt vlak te krijgen. Het tweede stuk grond was redelijk klein (ca. 5000 m2), maar het grote voordeel is wel dat er al een goed gebouw staat, maar eigenlijk viel deze grond wel af omdat het te klein en in verhouding te duur is. Het derde stuk grond is eigenlijk het mooist, ca. 3 ha., relatief het goedkoopst en veel mogelijkheden, maar er moet heel veel gedaan worden om het vlak te maken en om infrastructuur aan te leggen. Op elk van de drie stukken grond kunnen de plannen van de stichting op verschillende wijze gerealiseerd worden. Voor ons was het stuk grond van 3 ha. de grond waarop we dinsdag bij de burgemeester wilden inzetten. Het ligt op een hele mooie plek en biedt veel mogelijkheden, maar zo als gezegd er moet veel gebeuren.

Grond DSC_6013

In de volgende blog zullen we vertellen hoe ver we zijn gekomen met de aankoop van de grond, maar zeker ook over het indrukwekkende bezoek aan de burgemeester en wat hij voor ons organiseert.