Arja en Bert bleven in Belo Horizonte om de omgeving te verkennen samen met een goede vriend Alberto. Ik heb tijdens deze twee dagen andere mensen in São João del Rei kunnen spreken.

Deze dagen heb ik mogelijke bestuursleden en ondersteuners van Missão Nova Geração Brasil  in Brazilië gesproken. In Nederland hebben we veel mensen om dit van de grond te krijgen, maar in Brazilië nog veel meer. Het komt goed uit dat we veel bekenden/vrienden hebben in Brazilië. Het netwerk van Klaas en Jannie van de Raa (mijn grootouders) en van mijn moeder hebben we gelukkig onderhouden de afgelopen 20 jaar.

Conclusie van deze 2 dagen is als volgt:

  • We hebben 3 potentiële bestuursleden voor Missão Nova Geração Brasil. Één daarvan denkt nog over na. De andere twee zijn zeker.
  • Het laatste mogelijk bestuurslid (penningmeester) spreek ik volgende week.
  • Vele mensen gesproken die toegezegd hebben om mee te werken om Missão Nova Geração Brasil op te bouwen.
  • Naast het bestuur wil ik ook een netwerk opbouwen van ambassadeurs van Missão Nova Geração Brasil. Ik denk erover na om een officiële plek te geven in de structuur van de stichting. Hier moet ik verder over nadenken. Feit is wel dat we al verschillende mensen hebben die dit al zijn. Ligia, Cabo Zanola, Magno zijn hier goede voorbeelden van. Allemaal mensen waar jullie nog veel over gaan horen de komende maanden.
  • Ik heb met 2 verschillende zagerijen / meubelmakers gesproken die ruimte zullen maken voor jong volwassenen om stage bij hen te lopen. Het grote voordeel hiervan is dat deze jongeren gelijk klaar zijn om ergens aan de slag te gaan aangezien ze ervaring op gaan doen. Het bijzondere van het verhaal is dat Edson (de eigenaar van een meubelfabriek) dit doet omdat hij Klaas van de Raa heel dankbaar is voor wat hij vroeger heeft gekregen. Zijn eerste ervaring als meubelmaker is bij het werk van mijn grootouders geweest. Prachtig hoe een nieuwe generatie Braziliaan iets terug wil geven aan Missão Nova Geração Brasil. Hoe mooi is dit?

Zoals jullie kunnen lezen heb ik genoeg gedaan afgelopen dagen. Alhoewel ik mijn familie erg mis en daardoor ook slecht slaap kan ik jullie vertellen dat ik erg blij ben met alles wat we voor elkaar krijgen. In Nederland hebben we er 6 maanden over gedaan om bekendheid te geven aan de stichting. Het lijkt erop dat we in Brazilië hetzelfde gaan doen in een paar weken tijd. Prachtig toch?

Over bekendheid gesproken. Deelt u onze informatie over de stichting alstublieft met uw familie en vrienden in uw omgeving? Wij kunnen alle steun heel goed gebruiken. Hoe u ons kan steunen kunt u hier bekijken.