Het is nog steeds bijzonder om iedereen te spreken over de bijzondere dag van gisteren. Iedereen heeft een trots gevoel en staan te trappelen om aan de slag te kunnen. Voordat het zover is moeten we nog een hoop doen. Vooral financieel moet we nog een hoop bij elkaar krijgen.

Een van de eerste zaken wat er moet gebeuren zijn de documenten officieel indienen bij de Braziliaanse Autoriteiten. De vergadering van gisterenavond is rand voorwaardelijk geweest om de papieren verder af te handelen. Vanmorgen heb ik eerst samen met de advocaten de laatste zaken afgerond en heb ik de laatste documenten ondertekend. Vanmiddag is alles ingediend. Waarschijnlijk is vrijdag of anders maandag alles afgerond.

Directrice van een school gesproken

Daarna had ik een afspraak bij een school in de buurt waar we waarschijnlijk ons gaan vestigen. Ik heb uitgebreid met de directrice gesproken over onze plannen en haar school. We hebben gesproken hoe we eventueel een samenwerking kunnen opzetten. Dit past namelijk bij onze visie om samenwerking op te zetten met scholen zodat we elkaar kunnen versterken. De volgende zaken gaan we later verder bespreken:

  • Ze hebben een mooi programma voor kinderen waarbij ze spelenderwijs meer leren. Puzzels en bouwstenen zoals lego zijn hier voorbeelden van. In Nederland zijn deze zaken vanzelfsprekend, maar in Brazilië niet. Ze willen wel heel graag maar hebben geen mogelijkheden en middelen om dit te doen. Wij krijgen op dit moment veel speelgoed (wij kunnen trouwens nog meer gebruiken). Wij kunnen veel zaken doneren om de school verder te helpen.
  • De kinderen kunnen na schooltijd bij ons verder met huiswerkbegeleiding en ze kunnen extra mogelijkheden krijgen om andere zaken te leren. Hiermee voorkomen we dat de kinderen op straat andere zaken gaan doen zoals drugs gebruiken.

Een hele productieve dag weer geweest. Ik ben blij met alle ontwikkelingen en dankbaar dat we echt toegevoegde waarde kunnen bieden.