Doorgaan tot het uiterste

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Nu weer eens tijd om jullie mee te nemen in onze avonturen. We zijn hard bezig om alle ontwerpen af te ronden voor het bebouwen van ons terrein in São João del Rei. Daarnaast zijn we hard bezig om donateurs te vinden die ons willen helpen dit werk op te starten.

In december heb ik een blog geschreven (link) over durven dromen. Het was voor het eerst dat ik zoveel reacties heb gekregen op een blog. Ik was er erg blij mee en daarom wilde ik opnieuw een blog schrijven om een opvolging te geven op die blog.

Toen Laura en ik in 2013 de stichting oprichtten, was vooral ik ervan overtuigd dat het makkelijk zou zijn om onze droom werkelijkheid te laten worden. We wisten dat het belangrijkste was om geld binnen te halen om in een zo’n kort mogelijke tijd alles te bouwen en te starten met kansarme kinderen in Brazilië te helpen. Ik kan me nog herinneren dat ik zei dat ik 900 man in mijn netwerk had. Het zou toch heel makkelijk moeten zijn om (minstens) de helft te motiveren om mee te helpen.

Je zou het naïef kunnen noemen, maar ik deed dat vooral vanuit een diepe overtuiging. We zijn nu bijna 2 jaar verder en ik kom er steeds meer achter dat het vooral hard werken is om zaken voor elkaar te krijgen. En daarnaast veel geduld te hebben. Ik hoop nog steeds dat ik de helft van deze groep kan motiveren te helpen (in welke zin dan ook). En ondertussen hebben we een totaal ander netwerk, mede door de verschillende activiteiten, dus het gaat alleen maar helpen om snel te kunnen starten in Brazilië.

Conclusie: in december schreef ik het volgende: “Het begint bij het durven dromen, daarna vertellen wat je dromen zijn en dan kleine stappen zetten richting je dromen.” Ik was nog iets vergeten te schrijven, namelijk doorgaan/volhouden. Doorgaan, doorgaan en nog eens doorgaan :-). En als je niet meer weet wat je moet doen dan moet je vooral volhouden met je activiteiten. Wat ik zeer bijzonder vind is dat het hard werken is om je dromen werkelijkheid te laten worden, maar dat ik ook veel energie krijg om dit te doen. Het voelt echt goed om de kinderen in Brazilië te gaan helpen.

Mocht het zo zijn dat je bezig bent om je dromen na te jagen dan wens ik je veel geduld en kracht toe om door te blijven gaan. En voor mezelf zeg ik het volgende: blijf stappen zetten, iedere dag opnieuw en heb vertrouwen dat dit God’s plan is met onze levens.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie. En als jullie willen helpen, jullie weten ons te vinden ;-).