Nog enkele dagen en dan is 2020 voorbij. Het was een bijzonder jaar voor ons allemaal. Het corona-virus bepaalde voor een groot deel ons leven. Voor de één was de impact niet zo groot, maar voor de ander juist weer wel. Wereldwijd had het virus impact, dus ook in Brazilië.

Voor Samuel en Laura (en daarmee ook de Braziliaanse stichting) was de impact wel groot. De scholen zijn daar al maanden dicht en de activiteiten op de vakschool moesten derhalve ook gestaakt worden. Samuel en Laura waren creatief genoeg om te kunnen in spelen op wat daar gebeurde. En binnen aanzienlijke tijd wisten zij een noodhulp op te zetten voor de families die het nodig hebben. Ondertussen worden de activiteiten van de vakschool weer langzaam opgestart en de noodhulp afgebouwd.

Gelukkig was de impact voor het Nederlandse bestuur gering. Het enige dat we hebben moeten nalaten is dat we niet plenair hebben kunnen overleggen, maar alles via Skype en dat de penningmeester niet naar Brazilië is geweest. Daarnaast werd het bestuur aan het einde van 2020 nog aangesterkt met een nieuw bestuurslid, Diederick van Tellingen, wat een mooi afsluiting is van dit bijzonder jaar.

Ik wens u fijne feestdagen en een goed maar vooral gezond 2021.

Groetjes Mariëlle