Onze Braziliaanse partnerorganisatie Nova Geração Brasil organiseerde een actie om zorgmedewerkers in São João del-Rei een hart onder de riem te steken en bracht liefde en hoop naar alle ziekenhuizen in de stad.

In de moeilijke tijd waarin we leven, zijn acties van genegenheid en vrijgevigheid de beste manier om samen te zijn en te geloven dat de zaken snel zullen verbeteren. Om deze reden lanceerde onze partner Nova Geração Brasil een actie gericht op alle zorgmedewerkers en andere professionals die zich met liefde, geduld en genegenheid inzetten voor iedereen die zorg en hulp nodig heeft.

De actie heeft tot doel liefde te verspreiden en hoopvolle boodschappen over te brengen in de vorm van glimlachen en koekjes geproduceerd door de eigen leerlingen. Een simpele handeling, maar we geloven dat we op deze manier de dag kunnen veranderen van de mensen die het afgelopen jaar keihard hebben gewerkt om zorg te bieden aan iedereen die het nodig had en heeft.

De koekjes werden geproduceerd door onze leerlingen in de bakkerij-opleiding van het ontwikkelingscentrum onder begeleiding van een docent. Bij de bakkerij hebben leerlingen de mogelijkheid om hun handen uit de mouwen te steken en theoretische en praktische bakkerij-concepten te leren. Het doel is om het leven van kinderen van 6 tot 18 jaar te veranderen en nieuwe perspectieven te bieden voor een betere toekomst. Naast de koekjes maakten de kinderen bedank-kaartjes met boodschappen vol liefde en hoop.

De actie “Espalhando Amor” (Liefde verspreiden) werd gedurende de maand april uitgevoerd in de verschillende ziekenhuizen en een verzorgingstehuis voor ouderen in São João del-Rei. Met deze actie konden we aan de ene kant leerlingen betrekken bij activiteiten in een periode waarin we niet onze normale activiteiten konden uitvoeren vanwege de verslechtering van de pandemie. Daarnaast konden we deze leerlingen bewust maken van het belang van naastenliefde in tijden van crisis en het uiten van waardering en liefde naar anderen.