De reden waarom ik zo veel bewondering heb voor de van de Raatjes is omdat ik weet dat de wens die ze hebben om iets te betekenen voor kansarme jongeren in Brazilië niet geboren is uit emotie, of uit eigen belangen maar puur uit roeping en zalving. Zo heeft Samuel me een aantal keren zelf verteld dat hij al sinds zijn achtste jaar een compassie heeft voor kinderen en jongeren in Brazilië. En die compassie, dat is waar ik in geloof.

Als christen geloof ik dat God je op een bepaald moment van je leven roept om bepaalde dingen te doen in/voor deze wereld. Hij geeft als het ware, een nieuwe betekenis aan je leven. Misschien vraagt Hij wel iets heel anders van je dan je zelf ooit gedacht had…
Met bewondering kijk ik toe hoe Samuel en Laura zijn geroepen om deze stichting op te richten en hoe ze daar ook gehoor aan geven!
De liefde die zij hebben voor Braziliaanse jongeren is gedreven door de liefde van Jezus. Dat vertellen ze zelf en daarbij halen ze Mattheus 25:35 aan; ‘’Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’’

Dit is wat God van ons  vraagt! Om gehoor te geven aan Zijn roeping en de medemens lief te hebben zoals God de wereld lief heeft.
Ik heb zo veel bewondering en respect voor hoe de van de Raatjes dit oppakken. Niet alleen Samuel en Laura maar ook hun prachtige kinderen die hier enthousiast aan meewerken.
Zo jong als ze zijn, zij krijgen nu al een geweldig voorbeeld mee van hun ouders en ik zie ze opgroeien tot een nieuwe generatie sterke pioniers.

Ik vind zo veel vreugde in mensen zoals Samuel en Laura! Zij zijn niet alleen een bron van inspiratie voor mij maar voor de hele wereld.
De manier waarop God Samuel en Laura gebruikt, zo heeft God een geweldig plan met al Zijn kinderen!
En dat geeft mij weer hoop en motivatie om te blijven zoeken naar wat God ook voor mij heeft weg gelegd…
Vandaar deze blog; een ode aan de van de Raatjes!

Keep up the good work
Ashni