Eerst editie artisanale kerstmarkt in Brasschaat op 9 december

This image was downloaded from a royalty-free website. If you are the owner of this image and want it removed, please contact the website admin.Terwijl de zomer in Brazilië stilaan op volle toeren begint te draaien en de temperaturen er vlotjes over de dertig graden gaan, worden de dagen op ons Noordelijke halfrond steeds korter. Het winteruur doet z’n intrede, we kijken uit naar de komst van de Sint en nadien maken we alles in gereedheid om ons huis, de straten en dorpspleinen helemaal in de kerstsfeer onder te dompelen. Kerstmuziek weerklinkt in de dorpen en steden, we verwarmen ons aan een houtvuur of een kop warme chocomelk en schuimen de gezellige kerstmarkten af op zoek naar fijne kerstcadeautjes voor familie en vrienden.

Ook wij, de vrijwilligers van Stichting Nieuwe Generatie Brasil, genieten graag van de gezelligheid rond en de betekenis van kerst. Daaruit rijpte een nieuw idee: waarom eens niet zelf een kerstmarkt organiseren? Geen kerstmarkt waar je de zoveelste gadgets afkomstig van massa kerstproductie kan kopen, geen reuze-evenement dat zich voor verschillende dagen vestigt op het marktplein, geen geluidsoverlast voor de buren. Neen, wij kozen voor een kerstmarkt waar de authenticiteit van spullen centraal staat, waar de warmte tussen standhouders en bezoekers duidelijk voelbaar zal zijn, waar er ruimte is om bij te babbelen in ons kerstcafé en waar ook de kinderen zich kunnen vermaken tijdens fijne kerstworkshops. En om helemaal aan te sluiten bij de sfeer en betekenis van Kerst, organiseren we onze kerstmarkt gewoon in de kapel. M.a.w, geen verkleumde handen terwijl je op zoek gaat naar je portemonnee in je handtas, geen ijskoude voeten terwijl je langs de kraampjes kuiert en geen regen die het kerstmarktbezoek in het water kan laten vallen. De kerstmuziek die je hoort, is bovendien volledig live gebracht!

Onze artisanale kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 9 december in kapel ‘De Olijftak’ in Brasschaat. De deuren gaan open om 13u en tegen 20u ronden we af. Er is geen entreeprijs. Onze 28 standhouders bieden van alles aan: van juwelen, exclusieve theesamenstellingen tot handgemaakte knuffels. Ook voor keramiek, originele koelkastmagneten, authentieke wijnen en nog zo veel meer is er plaats. Dit alles tegen schappelijke prijzen! Voor, tijdens of na het kerstshoppen kan u bovendien genieten van heerlijke warme en koude kersthapjes en dranken in ons kerstcafé, dat gedurende de hele middag en avond geopend is. Ondertussen kunnen de kinderen zich voor 5 EUR aanmelden in de kinderhoek voor een workshop cupcakes versieren. Diegenen die niet zo houden van het versieren van cupcakes kunnen plaatsnemen op de schminkstoel of aan het knutselen gaan.
Er is voor ieder wat wils! Bent u dus nog op zoek naar originele kerstcadeaus? Of heeft u gewoon zin om u onder te dompelen in een gezellige middag/avond vol kerstsfeer? Kom dan zeker op zaterdag 9 december eens een kijkje nemen in kapel ‘De Olijftak’ aan de Leopoldslei 35 in Brasschaat (België)!

Tot dan!