Ik vind het zeer bijzonder hoe media werkt. Afgelopen weken zijn zoveel berichten  gepubliceerd op internet en in kranten dat het lijkt alsof het oorlog is in Brazilië.

Zomaar een paar berichten die langs zijn geweest:

De kant van het WK die wij niet mogen zien
Leger Brazilië veegt gevaarlijkste favela schoon om WK
Street kids murdered clean Brazil ahead World Cup
Waar zijn die 4000 kinderen

Eigenlijk een heel mooi moment om een stichting te beginnen in Brazilië :). Er is “ineens” zo ontzettend veel aandacht hiervoor. Eindelijk zou ik zeggen.

Favela

Iedereen kent Brazilië vanuit 2 “kanten”. Mooi en warm land, voetbal, volleybal, strand, tropische regenwoud, etc…. Maar ook iedereen weet dat de term Favela ook heel typerend is voor Brazilië. Maar iedereen vond dit “normaal”. En met iedereen bedoel ik vooral de media. Als ik Wikipedia mag geloven bestaat de term Favela al sinds 1895-1896. Ik durf te wedden dat het al zo lang een plek is waar drugs, alcohol, kindermisbruik, kindermishandeling, kinderprostitutie een vanzelfsprekendheid zijn.

WK 2014 BrasilAlles wat jullie nu lezen in de kranten en op internet is al decennia lang aan de hand in Brazilië, maar het is nooit echt opgevallen. Iedere dag verdwijnen kinderen en gaan ze dood door allerlei oorzaken in de Favela’s (en daarbuiten). Daarom vraag ik jullie om niet alleen tijdens de WK (en de olympische spelen) hier aandacht voor te hebben.

Stichting Nieuwe Generatie Brasil, en in het bijzonder wij, Samuel en Laura van de Raa, wil(len) hier verandering in brengen. Ik heb hier heel duidelijk een mening over. De oplossing ligt niet in het “schoonvegen”/uitbannen van deze kinderen/volwassenen. De oplossing ligt in het geven van een veilig onderkomen en educatie zodat deze kinderen een kans krijgen om een zelfstandige toekomst op te bouwen zonder drugs en geweld. Als deze mensen de kans krijgen om hun creativiteit, om iedere dag weer te overleven, anders te gaan gebruiken dan ben ik ervan overtuigd dat ze ontzettend veel gaan bereiken in hun leven. Randvoorwaarde is wel dat ze deze mogelijkheden hebben natuurlijk.

Wij kunnen dit niet doen zonder uw hulp. Help ons vandaag nog door een (kleine) bijdrage over te maken. Hebt u geen mogelijkheden hiervoor, geen probleem. Wij hebben nog genoeg andere mogelijkheden voor u om ons te helpen. Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.