Veel gestelde vragen over Fund-a-Kid (FAQ)

Om snel de informatie te vinden die u zoekt, hebben we een aantal veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op. Mail naar fundakid@ng-brasil.com.
Hoe help ik de kinderen met Fund-a-Kid?
Dankzij uw bijdrage kan uw sponsorkind deelnemen aan het project en komt hij (zij) terecht in een veilige omgeving, waar hulp is bij het maken van huiswerk (en extra bijles om achterstanden op school in te halen), waar veilig gespeeld en ontspannen kan worden zonder de gevaren van de straat, waar iedereen leert om respectvol met elkaar om te gaan en waar de mogelijkheid is om een vak te leren. Het maandelijkse bedrag van het Fund-a-Kid programma is precies wat we nodig hebben om één kind op te vangen. Uw sponsorbijdrage wordt dus niet direct aan de familie of het sponsorkind overhandigd maar komt wel rechtstreeks ten goede van hem/haar.
Heeft Stichting Nieuwe Generatie Brasil een ANBI status?

Stichting Nieuwe Generatie Brasil is een stichting met een ANBI status. Dat betekent de wettelijke status van Algemeen Nut Beogende Instelling.

Een ANBI status biedt een aantal belastingvoordelen:

  • Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.
  • Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.
Hoe kiest Stichting Nieuwe Generatie Brasil haar sponsorkinderen?

De kinderen uit het sponsorprogramma nemen allemaal deel aan het project van Associação Nova Geração Brasil, onze partner in São João del Rei. We benaderen kinderen en ouders actief om deel te nemen aan het programma, maar ouders of verzorgers kunnen hun kinderen ook zelf aanmelden. Vervolgens maken we een analyse om te kijken of de kinderen ook daadwerkelijk tot de doelgroep behoren. Wanneer dat zo is, worden zij toegelaten. U kunt in het overzicht een kind kiezen dat u graag wilt sponsoren of, indien u dat liever heeft, maken wij een match tussen een kind en u als sponsor.

Waar is het project?
De vakschool waar alle kinderen naartoe gaan staat in São João del Rei, een stadje in de deelstaat Minas Gerais, Brazilië. De vakschool staat middenin een wijk waar allemaal sociale huisjes en kleine appartementen in flats zijn gebouwd voor het overheidsproject “minha casa, minha vida” (mijn huis, mijn leven). Hoewel het idee hierachter (een huis voor iedereen) heel mooi is, betekent dit in de praktijk dat alle kansarme mensen uit een stad bij elkaar worden geplaatst op een locatie ver weg van het centrum. Het overheidsproject behelst ook alleen huisvesting en wordt niet opgevolgd met de noodzakelijke maatschappelijke voorzieningen, waardoor je in dit soort wijken al snel favelavorming ziet optreden. De vakschool van onze Braziliaanse partner wil deze ontwikkeling een halt toeroepen door de kinderen van de straat te halen en ze te helpen om een duurzame toekomst voor zichzelf op te bouwen.
Kan ik met mijn sponsorkind corresponderen?
Jazeker! U kunt e-mailen en schrijven naar uw sponsorkind. E-mail of post uit een ver land. Wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de e-mails en brieven van hun sponsor als een kostbare schat. Helemaal leuk is het om een filmpje van bijvoorbeeld uw omgeving te sturen. Of een gesproken WhatsApp-berichtje. Klik hier voor meer informatie.  Wij raden u af om pakketjes te sturen.
Welke informatie krijg ik van Stichting Nieuwe Generatie Brasil?

Bij aanvang ontvangt u een welkomstbrief, waarmee u via foto’s en achtergrondinformatie kunt kennismaken met uw sponsorkind. Periodiek volgt een update over de ontwikkeling en voortgang van het kind. Ook ontvangt u regelmatig filmpjes met het kind in de hoofdrol. En er is de mogelijkheid om te mailen of te schrijven met uw sponsorkind of zelfs op bezoek te gaan. We informeren u persoonlijk wanneer er zich bijzondere situaties voordoen, zoals bijvoorbeeld een diploma halen..

Is mijn sponsorgeld fiscaal aftrekbaar?
Stichting Nieuwe Generatie Brasil is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) en wij zijn door de belastingdienst als goed doel goedgekeurd (RSIN: 853127785). Dit betekent dat uw giften en sponsorgelden aan goede doelen (boven de drempel van 1 % en tot een maximum van 10% van uw inkomen) aftrekbaar zijn.
Wanneer u Stichting Nieuwe Generatie Brasil voor een langere tijd financieel wilt steunen, kan het aantrekkelijk voor u zijn om een periodieke schenking op te (laten) stellen. Uw schenkingen zijn dan 100% fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over een schenkingsovereenkomst.
Hoe lang sponsor ik een kind?
Zo lang als u wilt. U bent hier helemaal vrij in. Wanneer u uw bijdrage wilt stopzetten kunt u mailen naar fundakid@ng-brasil.com.

Lorran

Mijn naam is Lorran. Ik ben 12 jaar en mijn droom is om politieagent te worden

Vitória

Mijn naam is Vitória, ik ben 14 jaar oud en mijn droom is om politieagente te worden

Erick

Mijn naam is Erick, ik ben 11 jaar oud en ik wil graag brandweerman worden

Gabrielly

Mijn naam is Gabrielly, ik ben 12 jaar oud en ik wil later graag het leger in

João Arthur

Mijn naam is João Arthur, ik ben 13 jaar oud en ik wil graag een betere toekomst

Help ons helpen!

Doneer nu

 

Activiteitenkalender

Stichting Nieuwe Generatie Brasil organiseert vele evenementen met als doel op een leuke manier samen geld in te zamelen.


Kijk op de kalender en doe mee!

Oude berichten

Ieder kind verdient een eerlijke kans!

Doneer nuSchrijf u nu in!

anbi2

 

Evangelie Gemeente Zeist De Wilde Ganzen