Afgelopen zaterdag was het zover. We hebben de eerste gecombineerde vergadering van Nederlandse Stichting Nieuwe Generatie Brasil met de Braziliaanse stichting Associação Nova Geração Brasil gehad.

Een gecombineerde vergadering stond al lange tijd op onze todo-list. Op 11 juli was het dan zover en dat gaat niet vanzelf want er is een tijdsverschil van 5 uur en op werkdagen werken de meeste bestuursleden. Een goed moment om elkaar te spreken was op zaterdag om 20.00 uur Nederlandse tijd en dan is het in Brazilië 15.00 uur. Ook is natuurlijk een verschil in taal maar Samuel en Raquel hebben als tolk opgetreden. Ik (Arja) heb mijn best gedaan om het e.e.a. in het Braziliaans te vertellen en te vragen, maar dat blijft lastig in een Skype-meeting met meerdere mensen.

Naast Samuel waren van het Nederlandse Bestuur aanwezig: Willem Veldhoven, Mariëlle Verhoeven en Arja Hilberdink en van het Braziliaanse Bestuur: Lycia Andrade, Danielly Tolentino en Raquel van de Raa. Bruno Dias was vanwege werkzaamheden helaas afwezig. 

We hebben een vergadering van ongeveer 1,5 uur gehad. Deze hebben we grotendeels besteed aan het met elkaar kennismaken. Het was heel leuk om elkaar te zien, wat meer van elkaar te weten te komen en vooral ook om met elkaar over het mooie werk in São João del Rei te praten.

Het Nederlandse bestuur bestaat in haar huidige samenstelling ruim vier jaar en is qua samenstelling het tweede bestuur sinds de oprichting van de Nederlandse Stichting. Het huidige bestuur van de Braziliaanse stichting is in feite ook het tweede bestuur sinds de oprichting van de Braziliaanse stichting en functioneert sinds enige maanden in haar huidige samenstelling.

Ik vind het heel mooi om te zien dat het huidige Braziliaanse bestuur zeer enthousiast is over het werk in São João del Rei en boordevol ideeën zit om meer naamsbekendheid te creëren en daarmee ook lokaal fondsen te werven.

We hebben aan het eind van de vergadering afgesproken om het niet bij één keer te laten om met elkaar te vergaderen. Een volgende vergadering zal in december zijn. Het moment dat het Braziliaanse bestuur haar plannen voor 2021 gereed heeft en wij in Nederland ook de plannen voor 2021 gereed hebben, zodat we de plannen mooi op elkaar kunnen afstemmen en gezamenlijk op kunnen trekken om nog meer te doen voor de kinderen in Brazilië. Immers……………..Ieder kind verdient een eerlijke kans!