Het WK voetbal in Brazilië staat voor de deur. De oranje-gekte in Nederland begint langzaam op gang te komen. Wij als stichting willen hier ook aan meedoen met een speciale WK pool actie: Geef 10 procent van je WK pool terug aan Brazilië

Onze oudste dochter, Noa (6), snapt er nog niet zoveel van als ze alle oranje-reclame ziet: “Waarom zijn al die mensen zo raar aangekleed mama?”
Tja, leg dat maar eens uit aan een kind. Dat er een kampioenschap voetbal gehouden wordt tussen allemaal verschillende landen en dat heel veel mensen dat zo belangrijk vinden dat ze zich helemaal verkleden in de kleuren van hun land. In Nederland het bekende oranje, in Brazilië in geel-groen-blauw.

Ik heb zelf niet zo heel veel met voetbal, maar de sfeer die ontstaat rond zo’n WK vind ik altijd wel bijzonder. Het ‘wij-gevoel’ dat wij in ons individualistische Nederland helaas niet zo heel veel meer hebben, komt dan opeens heel sterk naar voren.
Ik weet ook dat heel veel mensen het leuk vinden om met vrienden, kennissen of collega’s zelf een wedstrijd te organiseren: wie is het beste in het voorspellen van de uitslagen van alle wedstrijden? Oftewel, de bekende WK pooltjes. Geschat wordt dat zo’n 25% van de bevolking hier aan mee doet.

Onze WK pool actie

Nou hebben wij hieromheen een leuke actie bedacht: Geef 10 procent van je WK-pool terug aan Brazilië. Spreek met elkaar af dat je 10 procent van de inleg doneert aan onze stichting, zodat wij daarmee kansarme kinderen een beter toekomstperspectief kunnen geven. Want die kinderen hebben nogal wat te lijden, zeker ook door de komst van het WK voetbal.
Kinderen uit kansarme gezinnen merken namelijk niet zoveel van de ‘voordelen’ van zo’n WK. Zo word er bijvoorbeeld opgeroepen om extra alert te zijn op kindermisbruik tijdens het WK .
Wij willen het lot van deze kinderen graag verbeteren. Door kinderen te helpen een kansrijkere toekomst op te bouwen, worden ze minder kwetsbaar om uitgebuit te worden op wat voor manier dan ook.

Helpt u ook mee? Steun samen met uw vrienden/kennissen/collega’s de kansarme kinderen in Brazilië.

Bankgegevens

Naam: Stichting Nieuwe Generatie Brasil
Bankrekening: NL03 ABNA 0545 4225 82
ovv: Uw naam en adres.