Terwijl we in Nederland (en Europa) vooral in spanning afwachten van opkomende corona-gerelateerde maatregelen, gaat in Brazilië het schoolseizoen beginnen over 1,5 maand. Dat doen ze daar overigens wel handig: nieuw jaar = nieuw seizoen. Sinds twee jaar kunnen de kinderen straks eindelijk weer naar school. Voor hen een verademing. Maar; twee jaar! Het spreekwoord ‘stilstand is achteruitgang‘ is daar niks bij!

“Dezelfde kansen die ik vroeger heb gehad, wens ik ieder kind in Brazilië toe.”

Deze twee-jarige ‘pauze’ in het onderwijs vanwege corona levert toenemende verschillen tussen arm en rijk op. Kinderen op privéscholen hebben in Brazilië gelukkig wel het voorrecht gehad om door te leren, maar dat betekent een valse start voor de kinderen met minder kansen. Gelijkheid van uitkomst is wat mij betreft vaak een onhaalbare zaak, maar gelijkheid van kansen is de strijd meer dan waard. Dezelfde kansen die ik vroeger heb gehad, wens ik ieder kind in Brazilië toe!

Dit is precies waar Stichting Nieuwe Generatie al jaren in dient vanuit haar thuisbasis in Sao João del Rei.

💪 Daarom hebben we jou nodig met #GivingTuesday2021

Recentelijk is op het terrein van de Stichting de sport & speelplaats klaar en gaan 200 kinderen weer naar school.
Aankomende dinsdag 30 november is het Giving Tuesday 2021 en we maken dit jaar van de gelegenheid gebruik om er een feest van te maken voor de kinderen: we zamelen €15.000 euro in om te zorgen dat zij met plezier het schooljaar in gaan.

Wat we nodig hebben:

We zijn al goed onderweg, maar hebben jou ook nodig om bij te dragen aan de spullen die daarvoor nodig zijn!

Back to school

Sport en speelplaats

👉 Daarom Stichting Nieuwe Generatie Brasil

De reden dat ik onderdeel wil zijn van dat werk is vanwege de volhardende aanpak van Samuel, de oprichter. Hij zet zich samen met het team van meer dan 20 man dagelijks in op de vakschool om 200 kinderen een eerlijke kans te geven.
Elke euro die onze honderden donateurs investeren, komt dus rechtstreeks en zichtbaar terecht bij de kinderen. Meer over de aanpak van Stichting Nieuwe Generatie Brasil.

Hoe wil jij geven? Gun de kinderen wat jij vroeger op school ook had!

Bekijk de spullen

Betaal met

Doneer met een Tikkie


Diederick van Tellingen,
Bestuurslid Stichting Nieuwe Generatie Brasil