Het is even stil geweest de afgelopen 2 dagen, maar niet omdat ik niks heb gedaan. Ik was druk bezig om alle documenten rond te krijgen. Nu eindelijk weer een blog. En niet zo maar een.

Ik wil jullie deelgenoot maken van dit bijzondere moment. Ik heb jullie al vaak verteld over de zegeningen die wij de afgelopen 1,5 jaar hebben ontvangen. Velen van jullie zijn niet gelovig, dus is de term zegeningen misschien wat vaag voor jullie. Maar het is wel heel bijzonder wat wij meemaken. Onze belangrijkste doelstellingen voor dit jaar waren:

  1. Bekendheid aan de stichting geven
  2. Stichting in Brazilië oprichten
  3. Terrein kopen.

Zoals jullie weten ben ik nu in Brazilië om punt 2 en 3 voor elkaar te krijgen. Punt 2 is gelukt. Alle documenten zijn ondertussen geregeld. We bestaan officieel in Brazilië. Punt 3 is een andere verhaal. We wisten vooraf dat het lastig zou worden om een goed stuk grond te vinden wat betaalbaar was. Naast het feit dat we nog niet voldoende geld hadden om überhaupt iets te kunnen kopen.

Terrein gekregen

Nou, dan heb ik nieuws voor jullie. Ik heb vandaag te horen gekregen dat het gemeentehuis (de lokale overheid) een terrein gaat doneren van 7.500 m2. Afgelopen zondag hebben Simone en ik een vergadering bij de burgemeester thuis gehad om alle mogelijkheden te bespreken. Toen al hadden we overeenstemming over een terrein precies op een plek waar we wilden beginnen. Wonderbaarlijk hoe dit verloopt.
Vandaag heb ik veel tijd bij het gemeentehuis doorgebracht om samen met de eindverantwoordelijke van alle bouwactiviteiten van de gemeente te kijken hoe we het terrein gaan splitsen voor ons. We zijn er helemaal uitgekomen. Nu moet een topograaf alle afmetingen precies in kaart brengen zodat we alles officieel kunnen afronden. Fantastisch nieuws vinden jullie niet?!?

Dankbaar

Ik ben het gemeentehuis in São João del Rei dankbaar voor alle hulp die wij krijgen. We hebben op dit moment een mooie samenwerking kunnen vinden met de verschillende functionarissen van de gemeente en in het bijzonder met Helvécio Reis, de burgemeester. Daarnaast ben ik de mensen buiten het gemeentehuis ook dankbaar voor het feit dat ze vertrouwen hebben in ons project. Maar bovenal ben ik God dankbaar voor alles wat we ontvangen.
Voorwaarde is wel dat we volgend jaar beginnen met bouwen. We hebben hier veel geld voor nodig. Helpt u mee? Onze berichten worden gemiddeld door zo’n 1000 mensen gelezen. Als iedere persoon 3 jaar lang 1 euro per dag apart zet dan kunnen we heel wat jaren vooruit.

Terrein gekregen