Henk Smit – Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Henk Smit en ik ben in december 2017 toegetreden tot het bestuur. Ik ben 51 jaar oud en woonachtig onder de rook van Amersfoort in een klein dorpje Zwartebroek. Achtentwintig jaar geleden ben ik getrouwd met Wendy, het mooiste meisje van Amersfoort. Samen zijn wij gezegend met twee prachtige dochters Lotte (21) en Anouk (19). In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de IT bij Fokker Technologies.

Naast mijn gezin en zakelijke werkzaamheden vind ik het belangrijk om mijn talenten op andere gebieden in te zetten. In de afgelopen twaalf jaar was ik voornamelijk actief als raadslid en fractievoorzitter in de lokale politiek. Hier ben ik vorig jaar mee gestopt. Op dit moment ben ik actief in onze kerkelijke gemeente als ledenadministrateur en bezoekbroeder. Verder ben ik als voorzitter verbonden aan de plaatselijke onderlinge begrafenisvereniging.

Ik ben mijn hele leven al begaan met het lot van mensen en vooral kinderen die zich in achterstandssituaties bevinden. De uitzichtloosheid van hun bestaan en de onmacht bij deze mensen om hier zelfstandig verbetering in aan te kunnen brengen maken mij vaak verdrietig. Soms zie je dat er hierdoor hele generaties “verloren” gaan.

Maar er zijn ook lichtpuntjes! Soms zijn het de hele kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Echte pareltjes. Dit geldt ook voor onze stichting. Door direct hulp te bieden op de plaats waar de behoefte is krijgen individuen, gezinnen en families de impuls om weer zelfstandig hun toekomst in te richten. Hoe mooi is dat! Ik ben dan ook trots om als bestuurslid mee te mogen bouwen aan het mooie werk dat door Samuel, zijn gezin en alle vrijwilligers met zoveel passie is gestart.

Ik hoop en bid dat de inzet van mijn, door God gegeven talenten, een bijdrage mag leveren aan een verdere groei en bloei van de stichting en daarmee het behalen van onze visie: Het bieden van een eerlijke kans op een betere toekomst aan kansarme kinderen in Brazilië!

Laten we samen aan de slag gaan!

Henk Smit