Afgelopen periode waren er voor mij een aantal hoogtijdagen, zowel privé als met betrekking tot Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Als eerste natuurlijk 14 augustus 2018, vijf jaar geleden dat onze stichting werd opgericht. Zoals velen weten, ik ben vanaf de eerste dag bij de stichting betrokken en zet me nog steeds met veel plezier in voor zo’n mooi initiatief. Ik weet niet of plezier het juiste woord is, maar de stichting is zeker een belangrijk deel in mijn / ons leven geworden.

Een tweede hoogtepunt was op 15 september. De dag dat de 100ste vlog van Praatjes met Van de Raatjes online stond. Dagen waarop we net iets langer stil staan bij het belangrijke werk dat Samuel en Laura in Brazilië uitvoeren om straatkinderen een kans op een betere toekomst te geven. Ook voor mij zijn dit echte hoogtijdagen.

Ook privé hadden we afgelopen maand een hoogtijdag. Om met Samuel te spreken: Ineens zijn we 35 jaar verder. Ja, Bert en ik zijn inmiddels 35 jaar getrouwd. Dat hebben we afgelopen zaterdag met een klein gezelschap gevierd met een heerlijk etentje. We vinden het belangrijk om dit soort mijlpalen te markeren. En als je dan iets organiseert, dan krijg je meestal ook een cadeautje. Wij hebben de aanwezigen gevraagd om een gift te storten op de bankrekening van Stichting Nieuwe Generatie Brasil (zie deze link). Het mes snijdt dan aan meerdere kanten. Gevers zijn blij dat ze een gericht cadeau kunnen geven, de jubilarissen zijn blij dat ze een mooi cadeau krijgen waar ze ook een ander blij mee kunnen maken en de stichting is blij omdat ze geld krijgen waarmee ze hun doelstelling kunnen realiseren.

Misschien dat deze blog u inspireert om ter gelegenheid van een mijlpaal in uw leven een cadeau te vragen in de vorm van een gift aan stichting Nieuwe Generatie Brasil. Immers…… Ieder kind verdient een eerlijke kans!