Ik kreeg een mailtje. Ja, de webshop is live! Het is één van de ideeën die ik tijdens mijn eerste gesprek met Samuel opperde, toen hij nog in Nederland woonde. Ideeën waren en zijn er nog steeds meer dan genoeg. In tegenstelling tot tijd, dat is heel vaak de beperkende factor. Waarvoor natuurlijk alle begrip. Er zijn zoveel dingen die om aandacht vragen en geregeld moeten worden. Een school, met moestuin, sportaccommodatie en opvanglocatie voor kinderen in het buitenland opzetten, is niet iets wat je zomaar even uit de grond kunt stampen, helaas. De “to-do-lijst” is eindeloos en kent vele prioriteiten die door onvoorziene omstandigheden dan ook nogal eens gewisseld worden. En dat ‘jongleren met de tijd’ daarmee hebben de vrijwilligers ook te maken.

Wat leuk dan ook om te lezen dat de webshop nu echt live is. Op de dag af 6 jaar na dato van het vieren van de oprichting van de stichting Nieuwe Generatie Brasil. Met als doel om kinderen die vaak veel slechter af zijn dan wij, meer kansen op een betere toekomst te geven.

Zes jaar verder is er veel gebeurd en is dat doel voor een groot deel gerealiseerd. Er ging heel veel voorbereiding en werk aan vooraf, eer het ontwikkel- en educatiecentrum voor kansarme kinderen haar deuren daadwerkelijk kon openen. Deuren naar een nieuwe toekomst: een centrum dat zich richt op scholing en educatie, zodat de kinderen wanneer ze volwassen zijn een baan kunnen vinden en op eigen kracht hun leven kunnen leiden, weg uit criminaliteit en misdaad. Vanaf de dag van opening was het centrum al direct een groot succes; een lange rij kinderen stond al klaar voor een nieuwe toekomst. Klaar voor onderwijs, hulp met huiswerk, een warme maaltijd en dat alles in een warme, welkome veilige omgeving. Al snel bood het centrum onderdak voor 100 kinderen en inmiddels is dat aantal met 50% toegenomen. Nu ook in Brazilië de coronacrisis genadeloos toeslaat, ligt de focus nu vooral op noodhulp verlenen aan de gezinnen aldaar. Die hulp is noodzaak en letterlijk van levensbelang.

Nieuw leven

Een nieuwe baby, is een nieuw kind, een nieuw leven. Aankomende ouders kijken er vol verwachting naar uit. Het uit Amerika overgewaaide festijn “baby-shower”, een soort “pre-party” voor de aankomende baby, zien we ook steeds vaker in Nederland. Wanneer de lang verwachte baby er dan eindelijk is, vieren we dat vaak met beschuit met muisjes en kraamkado’s. Ken jij iemand in je omgeving die een kindje verwacht? Ben jij op zoek naar een leuk mooi kraamkado? Neem dan eens een kijkje in de webshop bij bijvoorbeeld Nancy’s beestenboel. Daar vind je super leuke handgemaakte knuffels. Unieke exemplaren die uitstekende vriendjes zijn voor elke nieuwe baby. En het mooie is, zo maak je niet alleen hier de baby en ouders blij, maar ook een kind in Brazilië. De opbrengst komt volledig ten goede aan de scholing van kinderen in Brazilië. Samen op naar een veel belovende toekomst! Klik hier om naar onze webshop te gaan.