Ik ben Linda Wassink. Samen met mijn man Henk ben ik betrokken bij het werk van stichting Nieuwe Generatie Brasil. Henk zit in het bestuur als secretaris. Dit is mijn eerste blog over wat mij is opgevallen in het nieuws de afgelopen tijd, waarbij ik aan de stichting moest denken.

Luxe vakantie versus crisis

Vorige week was op nrc.nl te lezen dat ruim 117.000 mensen de vakantiebeurs hebben bezocht. Daarbij gaven de bezoekers aan drie keer zoveel geld uit te willen geven aan hun vakantie dan vorig jaar. Heeft het misschien iets te maken met een vakantie naar Brazilië in verband met het WK voetbal? Nee, men wil gewoon luxer op vakantie. In ieder geval lijkt het erop dat men weer vertrouwen krijgt in de economie.

Hoe mooi zou het zijn als deze mensen dat extra geld zou besteden aan goede doelen als het werk van Stichting Nieuwe Generatie Brasil! Zodat jongeren een veilige plek geboden kan worden om zich te ontwikkelen. Maar ook de ouders ondersteund worden om hun kinderen te helpen. Met gezonde voeding, aandacht en liefde. Dit jaar gaat Samuel op reis naar Brazilië, op zoek naar grond om deze plek te kunnen creëren. Daar is natuurlijk geld voor nodig. Helpt u hem daarbij?
Dan heeft u tóch een mooie vakantie én het goede gevoel dat er aan de andere kant van de wereld een nieuwe generatie zich gezond kan ontwikkelen.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties

Linda Wassink