Naar goede Christelijke gewoonte staan de schoolweken tussen de Krokus- en Paasvakantie bij de Brasschaatse basisscholen van Mater Dei op de Ploegsebaan en in de della Faillestraat,  in het teken van de jaarlijkse vastenactie. Dit jaar liep de actie ten voordele van Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Het hoogtepunt is de traditionele sponsorloop net voor Pasen. Maar de vastenactie blijft niet beperkt tot die éne sponsorloop. Gedurende de hele maand maart liepen beide scholen letterlijk en figuurlijk warm voor de Stichting.

Het begon al net voor de krokusvakantie met een bezoekje van Laura van de Raa  aan onze school. Laura nam onze leerlingen, van de allerkleinsten tot de 12-jarigen, mee in het verhaal van de Stichting zodat iedereen goed wist voor welk doel we ons allemaal de benen vanonder het lijf zouden gaan lopen gedurende de komende maand.

De eerste activiteit, onze hapjesmiddag, was al een groot succes. Het liep letterlijk storm voor de Braziliaanse hapjes en ook de zelfgemaakte hotdogs werden als het ware aan de lopende band verkocht. Terwijl de voorraad aan lekkers zienderogen slonk, liep onze kassa alvast goed vol! Mede door de ruime 50%-korting die de bakker ons gaf (waarvoor grote dank!) zorgde deze activiteit alvast voor een mooie opbrengst voor de Stichting.

Ondertussen leefden we met z’n allen toe naar de sponsorloop. Via onze leerlingen verspreidde de boodschap van de Stichting zich als een lopend vuurtje. De vraag: “Wil jij me sponsoren als ik ga lopen voor Stichting Nieuwe Generatie Brasil?” werd ontelbare keren gesteld in hun familie-en kennissenkring. Ouders, grootouders, tantes, ooms, broers, zussen, nichten, neven, vrienden en kennissen hoorden over het doel van de Stichting en doken in hun portemonnees . Gestaag liepen de sponsorlijsten van de leerlingen vol.

En dan was het tijd voor de sponsorloop zelf. Onder een stralende zon trokken we met de hele groep op pad. En wees maar zeker dat zo’n grote bende uitgelaten kinderen behoorlijk in de kijker liep! Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeeeven… Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer! Zingend, lopend en springend, vlogen de kilometers voorbij.

Wanneer iedereen dan moe maar voldaan het einde van de sponsorloop bereikte, was het natuurlijk tijd voor ‘le moment suprême’, hoeveel hebben alle inspanningen nu opgebracht? Iedereen zat in spanning te wachten. Tromgeroffel ….. Beide scholen haalden samen maar liefst 3689,19 euro op!!! Al dat geld gaat integraal naar Brazilië waar het, door de aankoop van vloer- en wandtegels, goed besteed zal worden om de weg naar de vakschool te plaveien.

Bedankt aan iedereen die mee met ons warm liep voor deze fijne vastenactie! Vanwege alle leerlingen en leerkrachten van de Basisscholen Mater Dei Ploegsebaan en della Faillestraat in Brasschaat.