Moestuin en voorlichting geven over hygiëne en gezond eten

Naast een dagopvang, activiteitengebouw en een sport- en speelplaats willen we ook een moestuin aanleggen en samen met de kinderen onderhouden. Met deze moestuin kunnen we verschillende doelen bereiken:

  • Gezonde eetgewoontes stimuleren/ creëren
  • Onderwijs geven
  • Rustgevend voor de kinderen
  • Nuttig voor eigen gebruik in het kindertehuis
  • Samenwerking met buren en wijk
  • Voorlichting geven over hygiëne en gezond eten

Voorlichting geven

Hygiëne speelt een belangrijke rol in het voorkomen van infectieziekten. Overal kunnen bacteriën en virussen zitten die ziekten kunnen overdragen. Met een goede hygiëne kan besmetting worden beperkt.
Ziektes zoals diarree komen in Brazilië veel voor. De standaard oplossing voor de meesten is om naar een dokter, of rechtstreeks naar de apotheek, te gaan en antibiotica te vragen. Naast het feit dat dit niet altijd de beste remedie is, werkt het ook resistentie in de hand. Met voorlichting kunnen veel gevallen van diarree en andere soortgelijke ziektes worden voorkomen en kan hiermee ook het gebruik van antibiotica worden beperkt.

Voorlichting over gezond eten

Fruit is in overvloed aanwezig in Brazilië maar niet iedereen is zich bewust van de gezonde voordelen van fruit. De basismaaltijd bestaat uit rijst met bruine bonen. Dit is heel voedzaam in calorieën, maar biedt niet alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft en is erg eenzijdig.

Wij stimuleren de kinderen in onze opvang om iedere dag een stuk fruit te eten en ze leren te genieten van de natuurlijke rijkdom van Brazilië.
Door een moestuin aan te leggen leren we de kinderen op een speelse manier waar groente en fruit vandaan komen en waar het goed voor is.

Voorlichting

Wilt u ook op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws ook in uw mailbox door u in te schrijven op onze nieuwsbrief

Help ons helpen!

Doneer nu

 

Activiteitenkalender

Stichting Nieuwe Generatie Brasil organiseert vele evenementen met als doel op een leuke manier samen geld in te zamelen.


Kijk op de kalender en doe mee!

Oude berichten

Ieder kind verdient een eerlijke kans!

Doneer nuSchrijf u nu in!

anbi2

 

Evangelie Gemeente Zeist De Wilde Ganzen