Terwijl ik na zit te denken over mijn onderwerp voor de blog, begint huize Verhoeven – van Mierlo langzaam in carnavalleske sferen te raken. In de badkamer staat blauwe haarspray en groene nagellak, in de woonkamer liggen de meest afgrijselijke brillen. Over de hoeden nog maar gezwegen…

Breda, ook wel ut Kielegat genoemd, heeft elk jaar een motto en dit jaar is dat motto “Zet’um wir op”. Voor degene die niet zo goed zijn in Brabants, dit betekent zet hem weer op. Dit motto is gekozen omdat het weer voor het eerst sinds drie jaar is dat carnaval gewoon gevierd kan worden als voor de corona.

Nu vind ik dit motto ook erg toepasselijk voor onze stichting. En wel om twee redenen. In tegenstelling tot Nederland is de grote vakantie daar net pas achter de rug en zijn de kinderen dus net weer naar school. Het is voor de meeste kinderen niet makkelijk om altijd naar het ontwikkelcentrum te kunnen gaan door allerlei omstandigheden. Daarom wil ik ze extra aanmoedigen door “Zet’um wir op” mee te geven voor dit schooljaar. Dat er weer mooie kansen voor menig kind mag en kan ontstaan.

Daarnaast wil ik dit ook aan Samuel en Laura meegeven omdat zij aan het onderzoeken zijn of ze nog zo’n mooi ontwikkelcentrum kunnen opzetten op een andere locatie in Brazilië.