Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, we gaan naar Brazilië! Het idee is vier jaar geleden al ontstaan. Toen zijn Bert en ik ook naar de WK voetbal in Zuid-Afrika geweest (mijn broer woont om de hoek bij het stadion in Durban). Bij terugkomst heeft Samuel mij – toen al –  beloofd om kaartjes te regelen voor WK 2014 en nu is het dan zover. Wij (Bert en ik en Samuel) gaan naar Brazilië! We gaan naar de wedstrijd Costa Rica – Engeland; het belooft, met de uitslagen van dit weekend, een leuke pot te worden. En we gaan zeker niet alleen voor het voetbal naar Brazilië. Ook moeten zaken voor de stichting geregeld worden en hebben we vakantie. Ook zullen we gewild of ongewild getuige zijn van de kansarme kinderen in Brazilië.

Stichting Nieuwe Generatie Brasil

Vier jaar geleden had ik nog niet kunnen bedenken dat ik ook om reden van de Stichting Nieuwe Generatie Brasil naar Brazilië zou gaan. Afgelopen anderhalf jaar hebben we veel gedaan om de stichting in Nederland op te richten, de missie en visie op te stellen, alle formaliteiten te regelen, de website te lanceren en te zorgen voor naamsbekendheid. En tot onze vreugde begint Stichting Nieuwe Generatie Brasil in Nederland steeds meer te leven, onze dank hiervoor is groot!

Nova Geração Brasil

Ook in Brazilië zullen we een stichting op richten: Nova Geração Brasil. We gaan hiervoor de eerste formaliteiten regelen. Wat natuurlijk ook heel leuk is dat we de mogelijke locaties gaan bezoeken waar Samuel en zijn gezin zich kunnen en willen gaan vestigen. We zullen foto’s maken en op de website plaatsen, dan wordt het voor u, die ons steunt ook meer tastbaar. We gaan ook veel mensen spreken die een rol (willen) gaan spelen in Nova Geração Brasil.

Kansarme kinderen

In Brazilië leven veel kansarme kinderen en de acties om favela’s schoon te vegen zullen dit niet opgelost hebben. We gaan deze kinderen, waarvoor we het allemaal doen, vast en zeker met eigen ogen zien. Tijdens het WK zijn nu vele mooie plaatjes in de media te zien, maar de harde werkelijkheid is anders. 1 op de 8 kinderen leeft op straat en daar wil Stichting Nieuwe Generatie Brasil verandering in brengen. Immers: ieder kind verdient een eerlijke kans!

Brazilië here we come!

In mijn volgende blog zal ik in gaan op mijn ervaringen met de kansarme kinderen.