Zowat 7 jaar geleden ontmoetten we Meriellen, de zus van Samuel, voor het eerst. Ze kwam zich voorstellen als nieuwe zumba-instructrice bij de turnkring in Brasschaat. Vrij snel hoorden we via haar over de stichting die haar broer had opgericht en wat zijn bedoeling daarmee was. Onze eerste reactie was er één van ongeloof: dat kan toch niet, wat hij allemaal van plan is…

Niets was minder waar. We raakten geïnteresseerd in zijn missie en zetten ons mee in voor allerhande activiteiten die georganiseerd werden voor de Stichting Nieuwe Generatie Brasil: zumbamarathons, flashmobs, eetfestijnen, benefietdiners, het vullen van een container…

We waren er ook bij toen hij met zijn gezin en zijn hele hebben en houden richting Brazilië emigreerde. Het was en is dus ècht! Drie jaar geleden bracht ik zelfs een bezoekje aan Brazilië ter gelegenheid van de opening van de vakschool.
Enkele jaren eerder had ik mijn vroegere hobby: haken en breien, terug opgenomen. Ik legde en leg me toe op het maken van knuffeldieren en –popjes. Aangezien ik er gemiddeld zo’n 60 stuks per jaar maak, kreeg ik het idee om deze te verkopen op artisanale marktjes die her en der georganiseerd worden. Dat bleek een schot in de roos te zijn! De opbrengst gaat naar de Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Zo dient mijn hobby nu in feite drie doelen: het maakt mij gelukkig want ik ben nuttig bezig met iets dat ik héél graag doe, de mensen die iets kopen zijn er blij mee (daar ga ik toch van uit) en de opbrengst komt ten goede van de kinderen in Brazilië. Mooi toch!

Meerdere keren werd reeds het idee geopperd om de knuffels ook via de webshop van de stichting aan te bieden. Wel, dat is er nu eindelijk van gekomen! Bekijk hier de webshop van Nancy’s Beestenboel!

Vriendelijke groeten,

Nancy’s Beestenboel, Nancy Verschuren
Brasschaat april 2020