Viva o Brasil!

Bruisende steden, prachtige natuur, kleurrijk carnaval…, zo stel ik mij Brazilië voor.

De enige echte ervaring die ik met Brazilië heb, is die met muziek. De uitnodigende muziek die iedere Zumba-workout tot een feestje maakt. Een feestje begeleid door de immer enthousiaste en vaardige Zumba-instructeur Ranny Lee Joy, Braziliaan in hart en nieren. Via hem nam ik deel aan de Zumba-marathon in Nieuwegein. In beweging komen voor het goede doel: ‘Stichting Nieuwe Generatie Brasil’. Het verhaal, in de pauze verteld door de voorzitter van deze stichting, Samuel van de Raa raakte mij meteen.

Het prachtige Brazilië zoals ik dat voor ogen heb, heeft ook een donkere kant. Een kant gedomineerd door criminaliteit, drugs en prostitutie. Levensgrote valkuilen voor de jeugd en daarmee de toekomst voor dit schitterende land. Samuel wil hier graag verlichting brengen en dat kan door scholing in de breedste zin van het woord. Kennis en vaardigheden ontwikkelen, maar ook life-style-educatie op het gebied van gezondheid, voeding en beweging. Samuel is een gedreven en gepassioneerd mens, half Nederlands –half Braziliaans. Ik daarentegen ben het type ‘nuchtere Hollander’. Het type dat zeker een steentje wil bijdragen aan een betere wereld, maar dan wel op basis van een levensvatbaar project dat een intrinsiek constructieve bijdrage levert. Laat Stichting Nieuwe Generatie Brasil dat nu net zijn. Alle activiteiten die daar ter plekke worden opgezet, zijn gericht op het laten opgroeien van jongeren tot zelfstandige en onafhankelijke volwassenen. Jongeren die straks als volwassenen op een maatschappelijk verantwoorde manier in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en dit weer kunnen overdragen op de volgende generatie.

Samuel heeft zijn ‘roots’ in Brazilië, spreekt de taal en (onder)kent de culturele verschillen. Zijn achtergrond gecombineerd met de opzet van het project gericht op zelfstandigheid en onafhankelijkheid, geven mij de overtuigende doorslag mij hiervoor in te zetten. Door mijn kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie in te zetten, draag ik graag een steentje bij om dit project goed van de grond te krijgen. Helpt u meebouwen? Al voor 10 euro per maand bouwt u mee aan een mooie, kansrijke toekomst voor de nieuwe generatie in Brazilië! Viva o Brasil!

Karen de Heer