Wij vinden het als stichting belangrijk om iedereen periodiek te informeren over alle activiteiten. Daarnaast willen we u deelgenoot maken van alle leuke en bijzondere ervaringen die we meemaken.

Afgelopen maanden hebben we grote stappen gezet om werkelijk te kunnen starten met de vakschool in São João del Rei. De afgelopen maanden is intensief toegewerkt naar een samenwerking met Stichting Wilde Ganzen. Met veel plezier delen we mede, dat we 1 maand geleden de samenwerking hebben beklonken met een overeenkomst.

Dankzij Stichting Wilde Ganzen maken wij een vliegende start! Eerstgenoemde zet zich wereldwijd in voor armoedebestrijding wat aansluit bij onze missie en gedachtegoed in Brazilië. We willen een vakschool bouwen om de jeugd meer toekomstperspectief te bieden. Stichting Wilde Ganzen ondersteunt dit project dat zich richt op praktijkonderwijs, door aan iedere, gedoneerde euro, 50% toe te voegen (€ 1 wordt daarmee € 1,50). Laura en ik zijn erg blij met deze samenwerking en we zien onze droom steeds meer werkelijkheid worden.

Deze keer sturen we 2 bijlages mee met de nieuwsbrief. Het projectplan voor de bouw van de vakschool en een nieuwe actie die we net hebben opgezet: “de bakstenen actie”. U kunt ons helpen door ‘virtuele bakstenen’ te kopen waarmee wij steen voor steen onze eerste project kunnen bouwen. De aannemer in Brazilië verwacht ongeveer 15.000 stenen nodig te hebben. Dit komt omgerekend neer op €4.740,-. De kosten per baksteen zijn €0,32. De bakstenen verkopen we per 10-tal. U kunt dus al met €3,20 meehelpen om het gebouw neer te zetten. Een veelvoud van dit bedrag mag uiteraard ook: Iedereen die voor €96 of meer bakstenen doneert, krijgt een plek op de speciale “Donatie Muur” in het gebouw. In de bijlage en via de volgende link is er meer informatie hierover: https://www.ng-brasil.com/project/bakstenen-actie/

Wilt u ook graag op de hoogte blijven en ontvangt u graag de nieuwsbrief per email of per post ? Vul dan uw gegevens in op het onderstaande formulier. U krijgt de volgende nieuwsbrief dan automatisch opgestuurd.

Wij wensen u veel plezier met het lezen van de nieuwsbrief!

Lees de Nieuwsbrief NGB juni 2016

Bekijk het Projectplan Bouwen Vakschool

Meer over de Stenen Actie