Eindelijk is het er dan van gekomen, onze eerste reis naar Brazilië om het werk van de Stichting NGB met eigen ogen te mogen zien en ervaren.  Onze eerste echte kennismaking met de Vakschool en de kinderen heeft ons diep geraakt en was zeer enerverend. Sowieso heel bijzonder om in het gebouw te lopen dat we al jaren hebben zien verrijzen op de wekelijkse Vlog. Ook hebben we een sponsor kind, de acht jarige Lucas, die we hebben ontmoet.

We hadden al gehoord dat hij van knex houdt waarvan we in Nederland een doosje hebben gekocht. We zijn op een avond met Samuel en Laura bij hem thuis op bezoek geweest. Hij leeft samen met z’n moeder in een armoedig en zeer vochtig huisje. Ze waren heel blij ons te ontmoeten en we werden zeer gastvrij en hartelijk ontvangen.

Het cadeautje viel in de smaak en z’n moeder was heel blij en dankbaar dat wij haar kind wilde sponsoren  om hem een kans te geven zich te kunnen ontwikkelen. Het was voor ons een erg emotioneel moment te beseffen in welke weelde wij in Europa / Nederland leven in vergelijking met de armoede hier en de kansloosheid van de kinderen hier zonder De Vakschool en de Stichting  NGB. We zijn heel dankbaar hieraan ons steentje bij te dragen. Er staan alleen nog vele kinderen op de wachtlijst van de Stichting NGB zonder sponsor,  helpt u mee?