Willem goes Brasil

Stichting Nieuwe Generatie Brasil is geboren vanuit de wens om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. Wij bouwen in Brazilië een vakschool gericht op praktisch onderwijs waarmee jongeren later zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
Wij willen ook iets betekenen voor de jeugd in Nederland en starten samen met het Willem van Oranje College in Waalwijk ‘Willem goes Brasil’.

Het project is gericht op samenwerking tussen de jongeren hier en in Brazilië, waarbij de jongeren zich in elkaars, zeer verschillende, leefwereld verdiepen en elkaar verder helpen. Het Willem van Oranje College selecteert ieder jaar 6-8 ambassadeurs op basis van diverse talenten. Deze ambassadeurs zijn dat schooljaar het gezicht van het project en organiseren activiteiten om geld in te zamelen voor hun leeftijdsgenoten in Brazilië. Zij gebruiken hun eigen talent om activiteiten uit te voeren samen met de jongeren in Brazilië. Deze zijn gericht op duurzaamheid, kunst/handenarbeid, onderhoud moestuin en sport & spel.

Wij, Samuel en Laura Van de Raa zijn erg blij met deze samenwerking: “Bij de oprichting van de stichting hadden we de ambitie om ook iets te kunnen betekenen voor de jongeren in Nederland. Nu wordt dit werkelijkheid. We hopen dat nog vele scholen mogen volgen.” Ook Kees Smit, directeur van de school is erg enthousiast: “Het echte leren gebeurt niet op school. Leren doe je door over grenzen heen te kijken en over grenzen van hokjes en vakken te gaan. De ambassadeurs krijgen een unieke kans om een stap te zetten, die hen en anderen verder brengt in het leven”.

Sinds 2017 komen Nederlandse ambassadeurs onder begeleiding van een team docenten jaarlijks in april naar Brazilië om kennis te maken met de cultuur en leefomstandigheden van hun leeftijdsgenoten. Na afloop van de reis rapporteren zij aan hun schoolgenoten in Nederland. Het begeleidingsteam bestaat uit 3-6 docenten die de ambassadeurs gedurende het hele jaar bij de activiteiten die georganiseerd worden, bij staan.

Laatste update van de Sport- en Speelplaats

Een dikke kus door de brievenbus!

Een dikke kus door de brievenbus!

De ambassadeurs van Willem goes Brasil voerden een fundraisingsactie tijdens Valentijnsdag. Ondanks de lockdown wilden de ambassadeurs graag een actie organiseren met het motto Steun de vakschool en Verras je...

Update Willem Goes Brasil S5 Afl. 1

In onze vakschool in São João del Rei vangen we kinderen op in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Op deze veilige plek, weg van de straat, krijgen ze iets te eten, een knuffel, kunnen ze sporten en spelen en worden ze geholpen met hun...

Help ons helpen!

Doneer nu

 

Activiteitenkalender

Stichting Nieuwe Generatie Brasil organiseert vele evenementen met als doel op een leuke manier samen geld in te zamelen.


Kijk op de kalender en doe mee!

Oude berichten

Ieder kind verdient een eerlijke kans!

Doneer nuSchrijf u nu in!

anbi2

 

Evangelie Gemeente Zeist De Wilde Ganzen