Vele van jullie hebben in onze nieuwsbrief gelezen dat ik weer naar Brazilië “moest” gaan. Terwijl de reis van juni in het teken stond van het voorbereiden van Missão Nova Geração Brasil, is het nu eindelijk zover: Morgen – 4 November 2014 – wordt de Stichting officieel geopend in Brazilië. Een belangrijke mijlpaal voor ons als stichting. Ik hoop dat deze reis net zo effectief mag zijn als juni.

Daarnaast proberen we definitieve afspraken te maken over een stuk grond. We hopen en bidden dat we definitief afspraken kunnen maken met de gemeente over het doneren van een groot stuk grond. Als dit lukt dan betekent dit dat we volgend jaar snel kunnen/moeten beginnen met bouwen.

De reis

De reis naar Brazilië verliep redelijk. Deze keer via Parijs naar Rio de Janeiro. In Rio heb ik een auto gehuurd om te rijden naar São João del Rei. Van deur tot deur ben ik weer 27 uur onderweg geweest. Het was dus een zware reis. Overigens was één ding heel opvallend toen ik in Brazilië aankwam. Wat is het toch ontzettend warm. Normaal gesproken zijn we hier in Juni/Juli en dan is het “winter” in Brazilië. We gaan nu richting de zomer en het is al ontzettend warm….. Ik wen hier snel aan doordat ik hier vroeger heb geleefd, maar ik ben vooral benieuwd hoe Laura hier mee om zal gaan als we eenmaal verhuisd zijn.

Na een hele korte nachtrust ben ik gelijk naar de toekomstige bestuursleden geweest om de puntjes op de i te zetten. Wat is het toch mooi om met zo’n enthousiaste groep mensen te werken. Een paar vinden het ook wel spannend wat ze te wachten staat. Terecht J.

Daarna ben ik met Simone en Cláudio (van de gemeente) naar de grond gaan kijken van de gemeentehuis. Wat een fantastische plek zeg. Ook wat grootte betreft is het perfect. We hebben afgesproken deze week een afspraak te maken met een delegatie van de stichting en van de gemeente om te kijken of we de afspraken definitief kunnen maken. Ontzettend spannend dus.

Oprichting Nova Geração Brasil

Het is ondertussen hier algemeen bekend dat we de stichting gaan beginnen. De bevolking is ontzettend enthousiast. Enerzijds omdat ze blij zijn dat de kleinzoon van opa en oma van de Raa en zoon van Raquel weer de stad verder gaat helpen, maar anderzijds vooral omdat de behoefte in een aantal streken erg groot is. Daarnaast zien een aantal mensen de kans om werk te vinden en krijg ik berichten met de vraag of we deze week kunnen praten of ik ze werk kan aanbieden. Lijkt me iets te vroeg 🙂

Morgen is de grote dag. Mede door jullie hulp kunnen we een belangrijke mijlpaal bereiken voor het realiseren van onze droom. Bedankt hiervoor!

Lezen jullie de komende 12 dagen mee over deze bijzondere reis?