Nadat Misha en ik na een lange vliegreis worden opgewacht door Samuel’s tante om ons veilig naar het busstation te brengen kon ons avontuur echt beginnen. Het eerste wat ons opviel in Rio de Janeiro was het enorm chaotische verkeer en dat de politie altijd met rode zwaailichten rijdt. Nog 6 uur met de bus te gaan door het prachtig landschap en dan kwamen we aan in São João del Rei waar we opgewacht werden door Samuel en z’n moeder.

São João del Rei

Na een goede nachtrust ontmoeten we de rest van Samuels gezin tijdens het ontbijt.  Direct na het ontbijt liet Samuels moeder ons de hele stad zien en kwamen we op plekken waar we alleen nooit zouden komen. Het was een redelijk grote stad (500,000 inwoners) maar toch werd er onderweg 5x gestopt midden op de weg om hallo tegen iedereen te zeggen wat zo’n groot verschil is met Nederland. Ook zijn we de eerste dagen natuurlijk al naar de vakschool geweest en meteen aan het werk gezet met de bouwvakkers. Verder had Samuel geregeld dat we met 2 locals een enorm mooie bergtocht gingen doen wat echt een geweldig avontuur was.

 

Rio de Janeiro en Belo Horizonte

We zijn met Samuel en zijn geweldige familie naar Rio de Janeiro gereden waar we verbleven bij zijn tante voor 2 dagen, in Rio hebben we allemaal geweldige dingen beleefd zoals het Christusbeeld, de geweldige golven van de Copacabana en het geweldig mooie architectonische museumgebouw.
Na de Copacabana te hebben bezocht zijn we op de bus gestapt naar Belo Horizonte om daar Alberto, een engels docent, en zijn familie te ontmoeten. Samen met Alberto hebben we twee dagen lang Belo Horizonte en omgeving verkend, waar we op festivallen en in watervallen zijn geëindigd. Voornamelijk het festival was heel erg leuk omdat we daar een paar van Alberto’s leerlingen hebben ontmoeten waarmee we engels konden praten, wat een hele gezellige avond heeft opgeleverd samen met wat nieuwe vrienden.

Barbacena

Nadat de twee dagen in Belo Horizonte voorbij waren gingen we heel kort terug naar São João del Rei om daar een nachtje op te frissen voordat we naar Samuels vader gingen in Barbacena. Bij Samuels vader hebben we gevist en is er een hele grote groep Brazilianen langsgekomen die allemaal heel geïnteresseerd in ons waren. Het was heel erg lastig omdat Samuel z’n vader en stiefzus beiden geen Engels of Nederlands konden spreken, het was dus alles duidelijk maken met handgebaren wat soms hele grappige situaties opleverden. De volgende dag zijn we weer teruggegaan naar São João del Rei om daar eindelijk uit te kunnen rusten en van het weer genieten. Tijdens die terugreis hebben we door middel van google vertalen nog best wel leuke gesprekken gehad met de familie uit Barbacena, die uiteraard alleen portugees spraken.

Na twee dagen uitrusten zat onze vakantie er al weer op en vertrokken we naar het vliegveld om weer naar huis te vliegen. Al met al hebben we een geweldige tijd gehad in Brazilië en met iedereen die we daar hebben ontmoet, en dat zijn heel wat mensen geweest. Kort samengevat, een reis om nooit te vergeten en mensen ontmoet om nooit meer te vergeten! We willen als laatste Samuel z’n hele familie en vrienden enorm bedanken voor de gastvrijheid en voor het meenemen naar alle geweldige plekken in Brazilië wat onze reis daar geweldig maakte.

Geschreven door:
Vincent (16), Misha (16)