Dinsdagavond 4 april 2017, Schiphol. Daar staan we dan met z’n allen op de luchthaven, klaar om Samuel, Laura, Noa, Daví, Joëlle en Anna uit te zwaaien. Vandaag vertrekken ze écht naar Brazilië. Ze vertrekken om echt zélf kinderen met weinig rooskleurige toekomstperspectieven op weg te helpen een mooi leven op te bouwen. Slik.

Het moment maakt heel wat in me los, het doet me mijmeren en brengt me terug naar bijna 3 jaar eerder. Het was zaterdag 12 april 2014 in Kruisland. Stichting Nieuwe Generatie Brasil was nog geen jaar oud op het moment dat de allereerste zumbamarathon plaatsvond. Als enthousiast lid van Meriellen’s zumbagroep, kwam ik om een fijne middag te beleven. Dat de opbrengsten van deze marathon naar de Stichting gingen, wist ik wel, maar meer dan een vaag besef was het op dat moment niet. Kansarme kinderen helpen is altijd wel goed, toch? Tijdens de pauze hoorde ik Samuel wel voor het eerst, in zijn gekende enthousiaste stijl, zijn ‘exposé’ geven.

Een half jaar later, zondag 16 november 2014, Brasschaat. Na de succesvolle editie in Kruisland, was de volgende locatie voor een zumbamarathon mijn eigen woonplaats. Uiteraard was ik weer van de partij! Omdat ik het altijd leuk vind de handen uit de mouwen te steken tijdens één of ander evenement, was ik die dag niet enkel deelnemer, maar ook helper bij de opbouw. Verstopt achter een hele doos gevuld met geel –groen decoratiemateriaal kwam Samuel binnen. Dat was dan de tweede ontmoeting.

Tussen die eerste twee ontmoetingen in 2014 en het uitzwaaien op Schiphol, is er heel veel gebeurd. In Antwerpen zeggen we dat er ‘heel wat water door het Scheldt is gestroomd’ :D. Verschillende keren zag ik Samuel verschijnen achter een grote doos gevuld met Braziliaanse versieringen bij de opbouw van één of ander evenement. Ontelbare keren was ik toehoorder van zijn, intussen legendarische : ), exposé. Nieuwsbrieven vulden onze mailbox en het laatste half jaar was ik trouwe kijker van alle vlogs. Ik mocht in die periode niet enkel Samuel, maar ook Laura en de kinderen een heel stuk beter leren kennen. Stichting Nieuwe Generatie Brasil is intussen helemaal geen vaag begrip meer!

Deze Stichting gaat  zoveel dieper dan via plezierige activiteiten ‘eventjes een goed doel steunen’. Dit gaat om zoveel meer. Het is niet enkel een verhaal van kansarme kinderen aan de andere kant van de wereld een toekomst geven. Het gaat om de steun van Nederlandse/Belgische mensen aan Braziliaanse kinderen en jongeren, het oprecht helpen van anderen met de gaven die je ter beschikking hebt. En vooral deze Stichting gaat om het opnieuw verbinden van mensen met elkaar vanuit een diep geloof dat iedereen talenten heeft en kansen verdient om die te ontwikkelen. De missie van deze Stichting gaat om ons allemaal. En dát is nu precies de reden waarom ik ook op volgende zumbamarathons en andere evenementen met veel plezier  deelneem én de handen uit de mouwen zal steken. Tot dan!