Afgelopen zondag was het zover: Samuel en Laura bezochten Rotterdam, samen met hun gezin en twee betrokken Braziliaanse medewerkers. Het was een middag vol ontmoetingen, feest vieren, terugkijken naar de afgelopen tien jaar en dromen over de toekomst.

De middag begon met een warm onthaal voor Samuel, Laura en hun kinderen op z’n Braziliaans. Ze kwamen de ruimte binnen met vrolijke muziek waar ze werden verwelkomd door een erehaag van klappende en dansende mensen, die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij hun werk. De toon werd gezet voor een feestelijke middag waarin het tienjarig bestaan van de stichting werd gevierd.

Waar iedereen erg benieuwd naar was, was het verhaal van Samuel en Laura zelf. Zij namen alle aanwezigen mee in hun verhaal over de afgelopen 10 jaar door eerst een heleboel foto’s de revue te laten passeren, waarop te zien was hoe het project de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Dat bleek later ook wel uit hun verhaal. In de woorden van Laura begon het met een droom, en het verkopen van ‘gebakken lucht’. Tot haar grote verbazing toendertijd waren er genoeg mensen die geloofden in die droom, om al voordat er ook maar iets tastbaars was, Samuel en haar te ondersteunen. Zij kregen zelfs zoveel steun, dat die droom op een gegeven moment werkelijkheid werd en het moment kwam dat ze echt met hun gezin naar Brazilië vertrokken. Toen werd het wel heel echt allemaal!

En echt werd het, want uit het enthousiaste verhaal van Samuel en Laura dat volgde blijkt wel hoeveel zij hebben bereikt in de afgelopen jaren en hoe rijk ze ook zijn gezegend in alles wat ze hebben ondernomen. Er zijn ontzettend veel kinderen geholpen met een fijne plek om te zijn en te groeien in een voor die kinderen stuk minder fijne omgeving. En ze zijn niet alleen betrokken bij de kinderen, maar ook bij vaders die in de gevangenis zitten, moeders die moeite hebben genoeg te eten te geven aan hun kinderen. De stichting brengt licht in de hele omgeving.

Door de middag heen werden Samuel en Laura ook nog toegesproken door twee betrokkenen vanaf het eerste uur: Arja, die er zelfs bij was op het moment dat Samuel zijn handtekening zette voor de grond waar de stichting huist, en Meriellen, de zus van Samuel die vanuit Nederland enthousiast evenementen organiseert voor de stichting en natuurlijk ook als familie nauw betrokken is bij Samuel en Laura.

Wat daar dan ook bij komt, net als in Rotterdam, is een heerlijke Braziliaanse maaltijd, verzorgd door de moeder van Samuel. Denk daarbij aan rijst, bonen en kip, die niets lijken op wat wij in Nederland kennen maar op echte Braziliaanse wijze zijn klaargemaakt. Tijdens het eten kon iedereen genieten van prachtige muziek die werd gemaakt door Hadassa.

Was het verhaal van Samuel en Laura zelf al inspirerend en mooi om te horen, door het verhaal van twee Braziliaanse medewerksters werd iedereen écht meegenomen in wat het werk van de stichting teweeg kan brengen. We luisterden eerst naar Evelaine, die vertelde over haar werk als leerkracht bij de stichting. Daarna gaf zij het woord aan Camille, een van haar oud-leerlingen. Camille vertelde hoe zij eerst niets van de stichting moest hebben, totdat zij toch een keer inging op de uitnodiging van Samuel en ontdekte dat haar vooroordelen onjuist bleken te zijn. Haar harde werken aan zichzelf en haar opleiding werd beloond en zij is de eerste (en zeker niet de laatste) van de kinderen die bij de stichting komen die aan de universiteit studeert. Haar droom is om ook leerkracht te worden bij de stichting. Daar werkt ze nu hard voor.

Net als Camille hebben Samuel en Laura grote dromen voor de toekomst. Kinderen, cursussen en medewerkers zijn er op dit moment genoeg om die dromen mee waar te maken, maar het ontbreekt aan ruimte. Daarom zijn ze begonnen aan de bouw van een nieuw gebouw waar onder andere ruimte gaat komen voor kinderen jonger dan 6 jaar en medische ruimtes.

Wilt u bijdragen aan de bouw? Dat kan door stenen en staven te doneren die nodig zijn voor de bouw via https://www.ng-brasil.com/staven-en-stenen-2023/

Bent u benieuwd wat Samuel en Laura allemaal nog meer hebben meegemaakt in de afgelopen tien jaar? En wilt u de verhalen van Evelaine en Camille uit de eerste hand horen? Dat kan! Aankomende zondag 1 oktober 2023 wordt het tienjarig bestaan opnieuw gevierd in Zeist en u bent van harte welkom om daar te komen genieten van de mooie verhalen, het lekkere eten en de prachtige muziek. We beginnen om 13.00 uur aan de Bergweg 6 in Zeist. Entree is gratis, maar het is fijn als u zich van tevoren aanmeldt via https://www.ng-brasil.com/aanmelden-evenementen/