Transparante stichting: een vanzelfsprekendheid, of toch niet?
Ik heb laatst een onderzoek gelezen van onderzoeksbureau Kien (tbv PWC). De conclusie van de artikel was niet echt schokkend: Transparante doelen maken de meeste kans op giften. De resultaten tonen een link tussen transparantie en geefgedrag aan goede doelen.
Wat ik zo bijzonder aan het artikel vond is de reactie van een persoon: Wat is dit voor flut onderzoek, dit is toch vanzelfsprekend?
Nou….. ik denk dat hij een beetje naïef is. Laten we eerlijk zijn, hebben we afgelopen tijd niet verschillende berichten op het nieuws gelezen hierover? Denk bijvoorbeeld aan die stichting die voor kanker geld ophaalt? Of enkele jaren geleden, het opgehaalde geld voor Bangladesh, Haïti, etc….? Is het voor iemand duidelijk wat er precies met het geld gebeurd is dat gegeven is aan die goede doelen?
En daarnaast, waarom hebben we zoveel problemen met de transparantie van de financiële instellingen terwijl ze onder zware toezicht staan? Laat staan voor een stichting.
Het belangrijkste uitgangspunt van Stichting Nieuwe Generatie Brasil is transparantie. De naam Nieuwe Generatie slaat niet alleen op onze doelstelling om te werken aan een Nieuwe Generatie in Brazilië waarbij kansarme kinderen en jeugd meer kans krijgen op een mooie toekomst. Het slaat ook op het feit dat we een nieuwe methode willen hanteren waarbij iedere sponsor persoonlijk op de hoogte wordt gehouden van zijn bijdrage. We gaan periodiek iedereen op de hoogte houden van zijn inleg. Duidelijk uitleggen wat er met zijn/haar geld is gebeurd. Het is namelijk zo, onze stichting is alleen maar een tussenpersoon tussen een donateur en de kansarme kinderen in Brazilië. En wij helpen daar een handje bij.
En ja, wij vinden een transparante Stichting een vanzelfsprekendheid. U toch ook?
Bent enthousiast geworden? Help ons de kansarme kinderen in Brazilië te helpen. Kijk voor meer informatie onder de menuknop “Help ons”.
Wij vinden het ook fijn als u deze weblog deelt met uw vrienden, collega’s en kennissen.