Nu val ik jullie allemaal, ook mensen die ik niet ken (doordat deze berichten vaak door mijn FB-vrienden worden gedeeld) lastig met een Zumba marathon voor een Stichting. Ik kan me voorstellen dat sommige denken: komt zij weer met een bericht, wanneer houdt ze nou eens op?

Ik wil jullie even kort meenemen naar ons (mijn moeder/broer en ik) verleden en naar de toekomst (de stichting).

25 jaar geleden, mijn broer was net 8 en ik net 4 jaar, mijn vader verliet mijn moeder. Alimentatie, zowel voor kinderen als voor moeders, kenden ze in die tijd niet in Brazilië, voor mijn moeder betekende dit dat ze minimaal 14 uur per dag moest werken, om mijn broer en mij van de straat te houden. God zij dank hadden we een buurvrouw, waar wij veel door zijn opgevangen, wij hebben daarom niet op straat hoeven leven, op de momenten dat mijn moeder moest werken.

21 jaar geleden, mijn moeder werd ernstig ziek en kon ons niet meer onderhouden, in Brazilië betekend dit: leven van de straat, wat andere je kunnen schenken of je goede vrienden. Mijn moeder heeft toen een moeilijke maar zeer goede keuze gemaakt voor ons allen, verhuizen naar Nederland. Ondanks dat deze verhuizing niet altijd even prettig is geweest voor mijn moeder, broer of mij, dank ik God nog regelmatig dat wij de voorrecht hadden/hebben om hier te wonen.

Waarom ik deze persoonlijke geschiedenis vertel? Mijn broer besloot vorig jaar met zijn vrouw een Stichting op te richten om kinderen in Brazilië een hoopvolle toekomst te geven, iets wat wij hier in Nederland vrijwel standaard aan onze kinderen kunnen geven. Tijdens de laatste reis dat mijn moeder naar Brazilië heeft gemaakt, heeft ze veel aandacht besteed aan kansarme kinderen in de omgeving waar mijn broer de kindertehuis gaat starten. Hieronder zie je vier kinderen die ons het meeste hebben aangesproken.

Jonge moeders

Foto 1: Een moeder met haar dochter. De moeder is net 14 jaar!!!!

moeder 14 jaar

Foto 2: Een moeder met haar zoon. De moeder is 13 jaar!!!

Moeder 13 jaar

Foto 3: Een jongen die al op 12-jarige leeftijd tekening (tatoeage) van een bende op zijn achterhoofd heeft. Dit is een teken van zijn verbinding met een straatbende, iets wat veel speelt bij jonge mensen in Brazilië!!!!

Bende Tatoeage

Foto 4: Twee zusjes. Het meisje met het roze T-shirt is net een paar weken geleden moeder geworden van een tweeling, zij is nog maar 14 jaar!!!

Moeder Tweeling

Foto 5: Het huisje waar de moeder van de tweeling woont!!!

huis

Zumba Marathon

Wat ik hiermee wil bereiken is dat jullie allemaal echt zien waar ik deze Zumba marathon voor organiseer. Deze kinderen verdienen een kans voor een toekomst, een toekomst die niet bestaat uit dealen, je lichaam verkopen voor geld, of gewoonweg uit leven van en op de straat. Stichting Nieuw Generatie Brasil is een stichting die deze kinderen wil helpen, wil ondersteunen, maar vooral wil scholen, zodat ze zichzelf uiteindelijk kunnen onderhouden. Nu zoekt de stichting nog altijd donateurs, maar wil je geen vaste donateur worden en vind je het leuk om te dansen/bewegen/ zweten/plezier hebben, dan is deelnemen aan deze Zumba marathon een manier om toch de Stichting te ondersteunen. Een entree kaartje kost €15 en je krijgt daarvoor 3 uur ZUMBA!! De €15 gaat volledig naar de stichting!!!

Kortom, meld je aan en kom 12 april bewegen voor deze en vele Braziliaanse kinderen!!! Deel dit bericht en kom met zoveel mogelijk mensen naar de Zumba-marathon! Hartelijk dank allemaal voor je tijd en interesse!

Thanx, Meriellen