Na jaren van voorbereiding, hard werken, blijdschap, teleurstellingen, trots, verdriet is het eindelijk zo ver. Afgelopen week zijn we gestart met de inschrijvingen van de leerlingen. Toen we in 2013 Stichting Nieuwe Generatie Brasil in Nederland oprichtte leek het zo vaag en ver weg. Zoals Laura en ik vaak tegen elkaar zeiden en lachten: “we zijn gebakken lucht aan het verkopen”. Nu is dat allemaal verleden tijd. Er staat een prachtig mooi gebouw en de eerste inschrijvingen zijn binnen.

Om van scratch af aan te starten met een stichting is geen makkelijke keuze. Het is hard werken en het is lastig om anderen mee te nemen in je droom. Buiten het feit dat het natuurlijk een droom is. Het is geen concreet iets wat kant en klaar voor het oprapen ligt. Je probeert gebakken lucht te verkopen J. Maar ik ben God ontzettend dankbaar voor alle mensen die op ons pad zijn gezet die vanaf het eerste moment geloofden en vertrouwen hadden in onze plannen.

Ook een ander opvallend iets is de tijd. Als je middenin zit dan lijkt alles zo langzaam te gaan. Maar achteraf gezien is de tijd gevlogen. Als je kijkt waar we 5 jaar geleden stonden en waar we nu staan dan is dat ongelooflijk. Wat hebben we veel kunnen doen in een relatief kort tijdsbestek.

We zijn er nog lang niet en we moeten nog veel doen voordat we deze kinderen welkom kunnen heten, maar het is ook goed om af en toe even stil te staan bij wat we bereikt hebben. Het is een mooie mijlpaal wat ik graag met jullie wilde delen. Binnenkort starten we met een programma waarbij jullie ons kunnen helpen om zoveel mogelijk kansarme kinderen en jongeren te helpen aan een betere toekomst. Nu dat het allemaal steeds concreter wordt hopen we dat er steeds meer mensen mee willen doen aan dit bijzondere avontuur.

Nogmaals bedankt voor alle hulp!
Samuel van de Raa