Op 9 december hebben Meriellen, Matthieu, Nancy, Peter en Steffi in samenwerking met Kapel De Olijftak in Brasschaat de eerste artisanale kerstmarkt georganiseerd. Ongeveer 25 kramen met allerlei soorten producten. Meestal ben ik niet zo’n kerstmarktganger, maar deze was wel heel erg tof. Wat heb ik allemaal gekocht? O.a. inpakpapier, kerstkaarten, kaarsenhouder van bijenwas, glazenonderzetters. En allemaal gemaakt door de standhouders zelf! Zo mooi. Een echte aanrader om volgend jaar naar toe te gaan.
De inkomsten voor stichting Nieuwe Generatie Brasil bestaan uit de ontvangen standhuur, maar ook uit de verkoop van drank en eten. De catering werd geheel en al verzocht door de vijf genoemde personen. Het was een gezellige, warme en fijne artisanale kerstmarkt. In totaal is er EUR 1.240 opgehaald. Wij bedanken alle gasten, standhouders en de organisatie. Op naar de tweede editie!

Tijdens de markt sprak ik met Meriellen, de zus van Samuel. En ons gesprek ging over het volgende. Zij organiseert maandelijks een activiteit in Nederland of België waarvan de opbrengsten ten goede komen van de stichting. Best veel werk. Ik heb daar zeker ook bewondering voor! En waarom doe ze het? Omdat, als je in São João del Rei bent, zo duidelijk te zien is dat het voor veel kinderen moeilijk zal zijn om later als ze groot zijn een goed bestaan op te bouwen. Samuel en Laura zetten zich er voor in om die kinderen de mogelijkheid op een betere toekomst te bieden. En daar is alle hulp en steun vanuit Nederland en België zo belangrijk voor. Helpt U mee? Immers…… Ieder kind verdient een eerlijke kans!