Door: Ella de Berg

In een kale ruimte staan tafels en stoelen klaar. Er wordt druk versierd, tafels gedekt en de ruimte verandert in het groen, geel en blauw van Brazilie. In de andere zaal staan dozen, schalen en kommetjes, het ruikt er heel lekker. Alles staat klaar om 40 gasten te ontvangen. Jong en Oud vinden een plekje aan de tafels. Raquel heeft alles voorbereid en stuurt de helpers aan.

Na het welkom beginnen we met een courgette soep waarvan menigeen het recept wil hebben. Dan zijn er verschillende hartige gerechtjes. Daarna is er tijd voor een presentatie van Hans die pas in Brazilië is geweest en ons meeneemt over het terrein en de voortgang laat zien. Mooi om te zien hoeveel er in relatief korte tijd is gebeurt. Triest om te horen dat kinderen geen kind kunnen zijn. Maar dat ze nu de kans krijgen op een beter leven. Niet alleen het kind, hun gezin maar de hele community deelt daarin mee.

Dan volgen er zoete gerechtjes, de gasten genieten zichtbaar terwijl er luchtige en serieuze gesprekken plaats vinden. Na afloop helpt de vrouwengroep met afwassen en opruimen.

Het was een gezellige middag en we hebben een mooi bedrag binnengehaald voor De stichting.