Op zondag 26 mei vond de twaalfde editie plaats van de Nesseloop, een evenement om en nabij de Rotterdamse wijk “Nesselande” waarbij de deelnemers een parcours afleggen rondom de Zevenhuizerplas. Een prachtige locatie, een prachtig evenement, maar ik hoor u al denken: “Wat heeft dit met Stichting Nieuwe Generatie Brasil te maken?”

Dit jaar heel wat! Dit jaar fungeerde de Nesseloop immers als alternatieve sponsorloop. Meriellen, Samuel’s zus, organiseerde de voorbije jaren in mei steeds helemaal zelf een sponsorloop ten voordele van de Stichting. Zij stond in voor de organisatie en voor het motiveren van de deelnemers. Maar dit jaar trok ze zelf haar gloednieuwe loopschoenen aan!
Diegenen die Meriellen een beetje kennen, weten dat ze al enkele jaren bezig is met Zumba en aanverwante sporten waarbij muziek en groepsdynamiek essentiële elementen zijn. Maar hardlopen, nee, daar kreeg je Meriellen letterlijk niet toe bewogen. Met geen middel…

Tot nu dus! Door allerlei omstandigheden had ze niet de energie om een sponsorloop helemaal van scratch te organiseren, maar vond ze wel de kracht om zelf te gaan rennen en op die manier via sponsors geld op te halen voor de Stichting. Na zeker vijf (!) looptrainingen prikte ze 38 minuten vast als de tijdslimiet waarbinnen ze de zeven kilometer van de Nesseloop wou afwerken. Dat haalde ze net niet (jammer… ). Maar ik denk dat iedereen het al een prestatie an sich vindt om zeven kilometer te lopen binnen 41 minuten wetende dat het kwik die dag tussen de 25 en 30°C schommelde. Met haar geringe loopervaring werd ze zelfs 22e van de 144 deelnemende vrouwen. Als dat geen prestatie is!

En waar het uiteindelijk allemaal om draaide, geld ophalen voor de Stichting, dat is ook aardig gelukt. Op haar eentje en binnen een zeer beperkte tijd, wist ze vele sponsoren te motiveren om in totaal 534,50 EUR te doneren ten behoeve van de jongeren in Sao Joao del Rei!

En Meriellen zelf…. Die droomt intussen al van een knalprestatie tijdens de Ten Miles in Antwerpen volgend jaar. Wie weet wil iemand haar daar ook wel bij sponsoren?