Afgelopen zaterdag is Stichting Nieuwe Generatie Brasil, na een jaar van intensieve voorbereiding, feestelijk geopend. De stichting was te gast bij de Nieuw Testamentische Gemeente in IJsselstein. Rond één uur opende de Utrechtse sambaband Oladom het openingsfeest. Onder leiding van dagvoorzitter Boudewijn van Uden was er een zeer afwisselend programma.

Na de Braziliaanse klanken was het woord aan oprichter/voorzitter Samuel van de Raa. Hij deelde met de aanwezigen zijn verleden en gevoelens die hem er toe hebben gebracht om het grote werk, samen met zijn vrouw Laura en hun kinderen Noa, Daví en Joëlle (en nog eentje op komst) en met zijn moeder Raquel begin 2016 in Brazilië te starten. Doel van de stichting is om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden.

Dat het een afwisselend programma zou worden was al snel duidelijk, het volgende optreden was van Frans Cornet, operazanger die een lied zong uit Les Miserables over een kindje dat in de armen van de vader overlijdt. Vervolgens verzorgde Arja Hilberdink, bestuurslid, een presentatie over de stichting, waarbij aandacht besteed werd aan de missie en visie, de doelen en de organisatiestructuur van de stichting.

Pauze

Tijdens de pauze was er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Veel gehoorde opmerkingen waren: “wat mooi dat Samuel in de voetsporen van zijn grootouders Klaas en Jannie van de Raa treedt” of “een grote stap om het welvarende Nederland achter je te laten en kansarme kinderen te gaan helpen in een land waar het veel minder goed is dan in Nederland”.

Na de pauze nam Hans Tims, eveneens bestuurslid, het woord. Hans legde in zijn verhaal de link met de Bijbel, in het bijzonder Mattheus 25:35-36. Hierna was een optreden van de zangeres Muriël Blijd en haar dochter Talita. Zij zongen mooie, maar vooral ook vrolijke gospelliederen.

De middag werd afgesloten door Samuel en Boudewijn. Zij gaven een vooruitblik wat er de komende maanden gaat gebeuren op het gebied van naamsbekendheid, fondsenwerving, de organisatie in Brazilië maar ook wat er privé geregeld moet worden om naar Brazilië te kunnen verhuizen.

Na afloop verzorgde FerrisDeejay evenals tijdens de pauze de achtergrondmuziek. De aanwezigen hebben genoten van een mooi programma en een goede indruk gekregen van de stichting, waar zij voor staat en wat Samuel en zijn gezin in Brazilië gaan doen.

Vrijwilligers

Het was een zeer geslaagde feest. Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers. Daarnaast willen we ook alle sponsoren heel hartelijk bedanken voor alle steun.

Vrijwilligers Openingsfeest