Voorbije zaterdag 13 mei stonden 5 lopers bij de banner van Stichting Nieuwe Generatie Brasil, die voor de gelegenheid opgesteld was op de Kalmthoutse Heide, klaar om te starten voor een sponsorloop van 5 of 10 km doorheen dit prachtige natuurgebied. Het startschot weerklonk en …. de hemelsluizen gingen open.

De regen, die gedurende een kwartier letterlijk naar beneden stroomde, kon de motivatie en pret van de lopers echter niet drukken. Gezwind liepen ze over licht verharde wegen, huppelden ze over de boomwortels en baanden ze zich een weg doorheen het losse zand dat zo typerend is voor de heide. Een donderslag in de verte maakte het plaatje compleet. Maar ook deze keer bleek het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’ helemaal van toepassing. De bui trok over en een stralende zon brak weer door.

Een uurtje na het weerklinken van het startschot, kwamen alle lopers terug aan bij het startpunt. Hun spieren waren vermoeid, hun kleren en huid kletsnat van de regen, maar hun gezichten straalden even hard als het zonnetje intussen. Maar liefst 2.130 EUR hadden ze opgehaald, een som die integraal overgemaakt wordt naar Brazilië om met mooie plavuizen de finishing touch te geven aan de bouw van de vakschool in Sao Joao del Rei.

2130 EUR, het is een bedrag om stil van te worden. Tientallen mensen droegen hieraan bij door één of meerdere lopers te sponsoren. Een welgemeende DIKKE MERCI voor alle giften, interesse en betrokkenheid aan alle donateurs is meer dan op zijn plaats. Ook de inzet van de lopers zelf om de tocht af te leggen, maar zeker ook om op zoek te gaan naar sponsoren, was onontbeerlijk om dit evenement weer tot een succes te maken. Bedankt, allemaal!

Na de loop en enkele mooie groepsfoto’s, ging het zaterdagavond richting Nieuwmoer. Daar wachtte immers een warme douche en een heerlijke BBQ alle lopers op. Het was de ideale manier om gezellig na te praten en samen een geslaagde dag af te sluiten. En wees maar zeker dat al het lekkers vlotjes binnenging na zo’n actieve namiddag in de buitenlucht!