Stichting Nieuwe Generatie Brasil heeft een missie: Braziliaanse kinderen en jongeren een plek geven waar ze zich veilig en geliefd voelen, waar ze kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. Een plek waar ze kunnen groeien. Dit alles met de liefde van Jezus als drijvende kracht. Om die missie, na de voorbije succesvolle jaren van de stichting, verder in realiteit te kunnen omzetten zijn er plannen nodig: wat gaan we precies doen? Waar? Wie? Wanneer? De Stichting beschikt hiervoor over een meerjarenplan en een plan voor 2020. Binnen dit laatste plan was er nog niet-ingevulde ruimte: welke acties en activiteiten zouden de Nederlandse en Belgische vrijwilligers van de Stichting in 2020 op poten kunnen zetten? Om ook hiervoor tot een plan te komen, kwamen deze vrijwilligers onder leiding van bestuurslid Arja Hilberdink op zaterdag 25 januari samen. Heel fijn dat daarvoor een ruimte in de kerk van de Filadelfia gemeente Rotterdam ter beschikking werd gesteld. Dank daarvoor!

Naar goede traditie begon de middag met een gezamenlijke maaltijd: verse soep en lekkere broodjes zorgden voor de nodige energie om er een vruchtbare middag van te maken. We startten met een overzicht van het reilen en zeilen van de Stichting in 2019 wat naadloos overvloeide in een vooruitblik op 2020. Met al deze informatie in ons achterhoofd was het vervolgens tijd voor actie van de vrijwilligers zelf. Een heuse brainstorm werd op poten gezet: 4 groepjes met elk een groepsleider en de opdracht om binnen deze groepjes op geeltjes te schrijven welke ideeën er opkwamen om in 2020 acties en evenementen op poten te zetten ten voordele van de Stichting. En of er veel geeltjes geschreven werden! Na de plenaire terugkoppeling, hing het whiteboard goed vol met deze briefjes, geclusterd volgens thema.

Een laatste taak voor elke vrijwilliger was dan om een zestal geeltjes aan te strepen: wat waren de beste en meest haalbare ideeën? Het geeltje met veruit de meeste streepjes was het opzetten van een webshop: handgemaakte knuffels, halskettingen e.a. zullen binnenkort via dit nieuwe kanaal aangeboden worden. Ook nieuwe kerken betrekken, samenwerking met scholen versterken en benefietdiners/high-tea’s uitbreiden naar nieuwe locaties in het land, waren ideeën die hoog scoorden. Het leidt ons te ver om hier alle uitkomsten van de brainstorm te overlopen en eigenlijk is het ook best leuk om jullie in de loop van het jaar nog te kunnen verrassen met nieuwe acties!

Net na half vijf werd de middag afgerond en keerden de vrijwilligers allen terug naar woonplaatsen verspreid over alle uithoeken van Nederland en net over de grens in België. Bestuurslid Arja Hilberdink keerde alvast terug met een heleboel ideeën en inspiratie voor acties in het komende jaar! En de vrijwilligers, …. die staan al te popelen om de handen uit de mouwen te gaan steken. Let’s do this, together!